Select Menu


Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt αναφέρει πως το Βερολίνο και η τρόικα δίνουν… τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την… επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση“στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που τηρούν την ανωνυμία τους, διαμηνύουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει την πολιτική που επαγγέλλεται θα απομονωθεί η ελληνική οικονομία”.

Συγκεκριμένα σημειώνουν πως «Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια στα συρτάρια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος».

«Αν ο κ. Σαμαράς παραμείνει η ροή της απαραίτητης βοηθείας προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, καθώς έχει επιδείξει συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις» προσθέτουν οι κύκλοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του άρθρου: «Η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη»!

Στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος και για πηγές από την μεριά της τρόικας, οι οποίες σημειώνουν πως «εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο άρθρο επισημαίνονται μάλιστα οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του θα χτυπά το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν». «Είναι μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη» προειδοποιεί ο συντάκτης του άρθρου.

ysterografa.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top