Select Menu


Στην Σύμη των Δωδεκανήσων μετέφερε παράνομους μετανάστες ''δουλέμπορος'' 13 ετών που συνελήφθη στην Τουρκία.

Πρόκειται για τον (13χρονο) D.K. που ζει στη Μαρμαρίδα των Μούγλων , και ο οποίος διασώθηκε και εν συνεχεία συνελήφθη από την Τουρκική Ακτοφυλακή όταν το σκάφος με το οποίο είχε μεταφέρει στην Σύμη 5 παράνομους μετανάστες από την Συρία,έπαθε βλάβη στην επιστροφή.Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ηλικίας του. Διαπιστώθηκε ότι το σκάφος Ζodiac που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες ήταν κλεμμένο.

Τι κάνει η Τουρκική Αστυνομία;

Από το περιστατικό αυτό και μόνο προκύπτει ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση των ''διόδων''και των ακτών από την Τουρκική Αστυνομία για λειτουργία κυκλωμάτων που διεκολύνουν - έναντι αμοιβής - ροές μεταναστών, αφού ένας 13χρονος - με ή χωρίς βοήθεια- κατάφερε να στήσει ολόκληρη επιχείρηση και να την φέρει σε πέρας, ανεξάρτητα αν στο τέλος πιάστηκε τυχαία.

Τι κάνει η ΕΕ;

Τα περιστατικά αυτά πρέπει να τα δει και ο νέος επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ κ Δ. Αβραμόπουλος και να προωθήσει προγράμματα δράσης παρατηρητών της ΕΕ στην Τουρκία για να εντοπίζουν τα κυκλώματα,αντίστοιχα με αυτά που η ΕΕ έχει στήσει και χρηματοδοτεί σε χώρες της Αφρικής που αφορούν την Ιταλία.

Γιατί όμως όχι και για αυτές τις χώρες που αφορούν την Ελλάδα;

Στατιστικά συλλήψεων Νοεμβρίου από Λ.Σ.

Στο μεταξύ το ελληνικό Λιμενικό Σώμα -Ακτοφυλακή έδωσε στην δημοσιότητα τα στατιστικά των περιστατικών παράνομων εισόδων μεταναστών που συνελήφθησαν κατά τον μήνα Νοέμβριο 2014: Σύμφωνα με αυτά τα περιστατικά ήταν 119, ο αριθμός των 

παρανόμων μεταναστών που συνελήφθησαν ήταν 3.115. Όσον αφορά τους διακινητές παρανομων μεταναστών ( ''δουλέμποροι'') οι συλληφθέντες είναι 21, ενώ τα κατασχεθέντα σκάφη 25 και τα οχήματα 1.

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top