Select Menu


Οι "πιο ίσοι" περιούσιοι συμπολίτες μας φαίνεται να χαίρουν ΕΙΔΙΚΗΣ νομικής προστασίας από το κράτος και φυσικά τα ΜΜΕ και η αποκαλυπτική REAL NEWS δεν έκαναν πρωτοσέλιδο την υπόθεση της κανονιάς του αντιδήμαρχου Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν.

Διαβάστε παρακάτω το αποκαλυπτικό δημοσίευμα απο το www.taxalia.blogspot.com και θα καταλάβετε:

Πριν από 12 μέρες, πριν σκάσει το θέμα με τις offshore Καρατζαφέρη και ενημερωθεί ο καθένας ότι η κατοχή από πολιτικό και η μη δήλωση στο πόθεν έσχες είναι ποινικό αδίκημα που επιφέρει (μεταξύ πολλών) και την έκπτωση από το αξίωμα,ρωτούσαμε αν η εταιρεία Ciara Finance Co. που φέρεται να κατέχει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Χασδάι Καπόν είναι υπεράκτια εταιρεία -- Απάντηση δεν λάβαμε -- Οπότε υπενθυμίζουμε τους προβληματισμούς --Μήπως ενδιαφερθεί να πληροφορηθεί και να μας πληροφορήσει η αντιπολίτευση (...)

Γράφει ο Θάνος Τάκης

Αναφορικά με την υπόθεση των κόκκινων δανείων του κ. Χασδάι Καπόν, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς ξεκίνησε έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων - Προσπαθεί να ιχνογραφήσει την διαδρομή του χρήματος – Ίσως χρειαστεί να ρωτήσει και τις Αρχές των Νήσων Μάρσαλ, κάπου ανάμεσα στη Χαβάη και την Παπούα-Νέα Γουϊνέα!

Όπως έχουμε παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν, σύμφωνα με τα ευρήματα της Πορισματικής Έκθεσης της Τραπέζης της Ελλάδος, η εταιρεία Ciara Finance Co., της οποίας η ιδιοκτησία αποδίδεται στον κ. Χασδάι Καπόν έλαβε δάνειο ύψους 3.633.344 ευρώ.


Τούτο δεν τίθεται σε αμφισβήτηση καθώς με το νέο superfastexpress δάνειο των 13,2 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο έλαβε αυθημερόν ο κ. Καπόν από την μισοβουλιαγμένη ProtonBank του 2011, ποσό 3.674.611 ευρώ πιστώνεται στον λογαριασμό της εταιρείας αυτής. Ξεζαλιστείτε από τα ξένα εκατομμύρια και πάμε σε ορισμένες σκέψεις.

Διότι δημιουργούνται δύο ερωτήματα.

Πρώτον: Εφόσον είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής, γιατί δεν υπάρχει αναφορά στην δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, ούτε για τα προηγούμενα του 2011 έτη, όταν ανέλαβε την θέση του Αντιδημάρχου, ούτε και τα επόμενα, μέχρι και το πλέον πρόσφατο; Ξέχασε ή δεν ήθελε να καταγράψει;

Το δεύτερο ερώτημα συναρτάται με την μορφή της συγκεκριμένης εταιρείας. Τούτο διότι εταιρεία με παρόμοια επωνυμία μοιάζει ανύπαρκτη στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Αντιθέτως, εταιρεία με την επωνυμία Ciara Finance Co., εντοπίζεται... στα Marshall Islands!, δηλαδή στις Νήσους Μάρσαλ οι οποίες βρίσκονται στον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, μεταξύ της Χαβάης και της Παπούα-Νέας Γουινέας. Εδώ είναι:


Και πρόκειται για εξωχώρια εταιρεία, άλλως offshore, Δήμαρχε - ελληνικά μιλάμε!


Τα δύο ερωτήματα οδηγούν με την σειρά τους σε δύο κρίσιμες παρατηρήσεις.

Πρώτον: πρόκειται για άλλη μια αβλεψία(;) του κ. Καπόν. Δεν έχει καταγράψει την ιδιοκτησία του στη εταιρεία αυτή, ως όφειλε, στην Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης. Όπως (αναφέρουμε εμβόλιμα) δεν κατέγραψε ούτε την δεδομένη, κατά δήλωσή του, συνιδιοκτησία του στο καφέ Balkan.Ούτε τις "Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης Α.Ε. (οικόπεδο Αλλατίνη)". Και αυτό, είναι ένα αδίκημα που, όπως έχουμε αναφέρει, ο νόμος τιμωρεί με φυλάκιση, πρόστιμο και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Δηλώνει μόνο αυτές τις συμμετοχές σε εταιρείες:


Και Δεύτερον: η ιδιοκτησία ή η διοίκηση εξωχώριας εταιρείας απαγορεύεται σε Αντιδήμαρχο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3849/2010,
«Συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία 1. ... στα πρόσωπα των περιπτώσεων θ` ... της παραγράφου 1 του άρθρου 1 απαγορεύεται να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιρειών».
Στις περίπτωσεις θ’ του σχετικού άρθρου του ν. 3213/2003 περιλαμβάνονται και οι, «θ. Οι Δήμαρχοι,οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι και τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, των επιτροπών των Δήμων, οι Πρόεδροι και τα μέλη, των δημοτικών συμβουλίων, οι Πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και οι Γενικοί Διευθυντές των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων δήμων, καθώς και οι προϊστάμενοι των γενικών διευθύνσεων και διευθύνσεων των Δήμων».

Να και η προβλεπόμενη ποινή: «Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

Συνεπώς, ο κ. Καπόν χρωστά εξηγήσεις και για αυτή την περίπτωση. Ή, μπορεί να ερωτηθεί ο ομιλητικότατος κ. Μπουτάρης, ο οποίος, σε χθεσινή αναφορά του, κάλυψε εκ νέου τις πολυάριθμες ‘αταξίες’ του αγαπημένου αντιδημάρχου του, αναφέροντας, «τα γνώριζα όλα αυτά από καιρό και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χασδάι».

Άρα γνωρίζει και για την συγκεκριμένη, περίεργη εταιρεία. Και την παράλειψη καταγραφής της. Εφόσον όμως πράγματι γνώριζε, τότε θα πρέπει να θυμηθεί πως ο ν. 3213/2003 ορίζει στο άρθρο 6 ότι, «Τρίτος ο οποίος εν γνώσει του συμπράττει στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης και ιδίως στην παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή».

Εν κατακλείδι:

Κύριε Καπόν, η εταιρεία Ciara Finance Co., ιδιοκτησίας σας, είναι εξωχώρια εταιρεία;

Ναι ή όχι;

Και ανακεφαλαιωτικά, για τη μνήμη μας:

1. Ο κ. Καπόν δηλώνει ιδιωτικός υπάλληλος με έδρα της εργασίας του την Λάρισα.

2. Απευθύνει την δήλωση περιουσιακής κατάστασης σε Επιτροπή της Βουλής, ενώ δεν είναι βουλευτής.

3. Είχε λάβει δάνεια 11.000.000 ευρώ πριν το 2011, τα οποία δεν δηλώνει.

4. Έλαβε δάνειο 13.200.000 ευρώ, το 2011, το οποίο επίσης δεν δηλώνει.

5. Ενημέρωσε ότι αξιοποίησε 13.200.000 ευρώ ως μετοχοδάνειο. Αλλά δεν δηλώνει τις μετοχές που αγόρασε με αυτό το ποσό.

6. Αν δεν αγόρασε μετοχές, δεν δηλώνει το ποσό στις καταθέσεις του.

7. Είναι μέτοχος στην εταιρεία Αστικές Αναπτύξεις Θεσσαλονίκης Α.Ε. (οικόπεδο Αλλατίνη), την οποία δεν δηλώνει.

8. Υπήρξε μέτοχος στο καφέ Balkan, το οποίο δεν δηλώνει.

9. Είναι μέτοχος στην εταιρεία Ciara Finance Co., την οποία δεν δηλώνει.

10. Υπάρχει περίπτωση η Ciara Finance Co. να είναι εξωχώρια εταιρεία, ενώ απαγορεύεται η κατοχή ή διοίκηση εξωχώριας σε αντιδήμαρχο.

11. Όλα αυτά τα γνωρίζει από καιρό, κατά δήλωσή του, ο Γιάννης Μπουτάρης αλλά δεν διακρίνει κανένα μεμπτό στοιχείο.

Υ.Γ. Το ‘Εθνικό Σύνθημα’ των Νήσων, στα Μαρσαλέζικα, είναι αυτό: Jepilpilin ke ejukaan. Που μεταφράζεται ως «Επιτυχία με την κοινή προσπάθεια». Ταιριάζει γάντι με την επιδίωξη Καπόν και Μπουτάρη και την κοινή τους προσπάθεια να μας πείσουν ότι στο μέσο του φθινοπώρου ο ουρανός είναι πάντα καθαρός...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top