Select Menu


Τρία ήταν τα σημεία της έντονης κριτικής που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου, κατά τις παρέμβασεις των Γ. Σταθάκη και Γ. Μηλιού.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν κριτική στο Μνημόνιο και κυρίως στο γιατίαπέτυχε, στα προβλήματα που αφήνει πίσω αλλά και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση.

Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των hedge funds αλλά και τραπεζών, έγιναν σε καλό κλίμα. Μάλιστα οι εκπρόσωποι φάνηκαν να δείχνουν ενδιαφέρον για την διαφορετική πολιτική φωνή που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στους διάφορους κύκλους των συναντήσεων τέθηκε μία σειρά από θέματα. Όπως για παράδειγμα, το χρέος, η επόμενη ημέρα και ο ρόλος του ΔΝΤ, το χρηματοδοτικό κενό της επόμενης διετίας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, οι θεσμικές αλλαγές για το κράτος, την αγορά εργασίας και το φορολογικό σύστημα, και ταυτόχρονα το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το χρέος, την ανθρωπιστική κρίση, την ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι συζητήσεις διοργανώθηκαν χθες από τη Nomura και τη Merill Lynch, ενώ σήμερα από την Kepler Cheuvreaux, και συμμετέχοντες τους Goldman Sachs, York Capital, Wellington Capital Management, Pimco κ.ά.

Ο Γιάννης Μηλιός συνομίλησε με τους Έλληνες τραπεζίτες και σε ένα τραπέζι που διοργάνωσε η Deutsche Bank. Στο περιθώριο των επαφών αυτών, ο Γ. Μηλιός συναντήθηκε με τον καθηγητή Οικονομικών του LSE Κέβιν Φέδερστοουν, ενώ έκανε διάλεξη στο προοδευτικών αντιλήψεων New Economic Foundation.

newsbeast.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top