Select Menu


Να διδάσκεται ως μητρική γλώσσα στα μειονοτικά νηπιαγωγεία η τουρκική και ως δεύτερη γλώσσα η ελληνική ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν, από το βήμα της βουλής.

"Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική.

Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση" είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας δίγλωσσων νηπιαγωγίων.

"Εφόσον το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τους μαθητές για την ένταξη τους στην εκπαίδευση και η φοίτηση τους είναι πλέον υποχρεωτική, αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσα σχολεία και είναι πάγιο αίτημα της μειονότητας και των κατοίκων του Εχίνου", σημείωσε.



enikos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top