Select Menu


Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την εμφάνιση μιας πληθώρας τυχερών παιχνιδιών που υπόσχονται υπέρογκα ποσά στους υπερτυχερούς κληρωτές.

Σήμερα καθένας από μας μπορεί να δει στα συνοικιακά καταστήματα «ουρές» ανθρώπων να δοκιμάζουν καθημερινά την τύχη τους μήπως και κερδίσουν τα αμύθητα ποσά που υπόσχονται τα παιχνίδια αυτά. Όμως αφού η οικονομική δυνατότητα των περισσότερων ανθρώπων δεν ευνοεί τέτοιες πολυτέλειες πώς και γιατί αυτοί συνεχίζουν να «τζογάρουν» ; 

Τα τυχερά παιχνίδια είδαν την μεγαλύτερη άνθισή τους με τον ερχομό της κρίσης στην ελληνική κοινωνία υποσχόμενα τη λύτρωση. 

Σε συνδυασμό με την ανεργία και την εξαθλίωση των μισθών υπήρχε τεράστια συμμετοχή ανθρώπων που τα θεώρησαν «σανίδα σωτηρίας».

Και κάπως έτσι, η απογοήτευση, η οργή μα και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον αρχίζει να αποφέρει τεράστια κέρδη στα ταμεία των εκάστοτε βιομηχανιών κερδών, καθώς όμως και πολλές περισσότερες απώλειες στους επίδοξους νικητές. 

Και φτάνουμε στο σημείο να αναρωτηθούμε: «είναι πραγματικά τζογαδόροι αυτοί οι άνθρωποι η απλά οδηγήθηκαν εκεί για να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ένα όποιο ποσό χρημάτων για να ζήσουν αξιοπρεπώς κάτι που τους απαγορεύει ρητά η σημερινή κοινωνία;» Οι απόψεις διχάζονται.. Όμως ποια μπορεί να είναι η «δικαιολογία» τους; 

Σαφώς η συνηθέστερη είναι η άμεση εξασφάλιση χρηματικών ποσών όμως δεν είναι μόνο αυτό. Πολλοί προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να διατηρήσουν μια ελπίδα, ένα φώς που να τους δείχνει πως τα πράγματα κάποια στιγμή θα καλυτερέψουν και η οικονομία θα ισορροπήσει, ενώ ένα μικρό ποσοστό αυτών θεωρεί πως η όλη διαδικασία τους κάνει να ξεφεύγουν από τα καθημερινά προβλήματα τους.

Όπως και να έχουν τα πράγματα δε πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως όλα αυτά βασίζονται σε μία καλοστημένη βιομηχανία χρήματος με σκοπό το κέρδος και συνεπώς καθένας από ας πρέπει να θέσει τα προσωπικά του όρια.

Λίλα Καρά

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top