Select Menu


Ένας άνδρας 90 ετών αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 60 ημερών και πρόστιμο 500$ γιατί μοίραζε φαγητό σε άστεγους, λόγω ενός νέου νόμου που καθιστά παράνομη τη διανομή τροφίμων σε δημόσιους χώρους στο Fort Lauderdale της Florida.

Ο 90χρονος Arnold Abbott συνελήφθη μαζί με δύο λειτουργούς της τοπικής εκκλησίας (Sanctuary Church). Κατά τη διάρκεια της σύλληψης οι παρευρισκόμενοι φώναζαν στους αστυνομικούς ότι αυτές οι συλλήψεις αποτελούν ντροπή.


Ο ίδιος ο 90χρονος δήλωσε ότι: «Ένας από τους αστυνομικούς με πλησίασε φωνάζοντας “άσε κάτω το πιάτο”, σαν να κρατούσα όπλο» και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς, δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Πως θέλεις να τους διώξουμε;»

Το 1999 ο Arnold Abbott μήνυσε την πόλη του Fort Lauderdale, επειδή είχε απαγορεύσει τη διανομή τροφίμων στην παραλία. Το δικαστήριο τον είχε δικαιώσει καθώς έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση.


Ο νέος νόμος, που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, και εφαρμόζεται ή θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα στο Seattle, το Los Angeles, το Phoenix, το Dallas, και τη Philadelphia, ορίζει ότι η διανομή τροφίμων μπορεί να γίνεται μόνο σε απόσταση 152 μέτρων από κατοικημένες περιοχές. Ο νέος νόμος έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και έχει κατηγορηθεί ότι στοχεύει σε κοινωνική εκκαθάριση.

Ο Arnold Abbott - ο οποίος δήλωσε ότι πιστεύει στο «αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου»- δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της πολιτείας και θα συνεχίσει να ασκεί το λειτούργημά του.

Κόκκινος Ουρανός / Independent

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top