Select Menu


Mια απίστευτη είδηση έδωσε το πρακτορείο Bloomberg. Λόγω της αιφνίδιας αδιαθεσίας του Προέδρου Αναστασιάδη, την Κυπριακή Δημοκρατία στη σημερινή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., θα εκπροσωπήσει ο... Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

H είδηση είναι απίστευτη αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για δύο διαφορετικές χώρες, με διαφορετικό Σύνταγμα!

Κατά τη Σύνοδο, η Λευκωσία αναμένεται να ενημερώσει του ευρωπαίους ηγέτες για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντόλ προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη οι παρεμβάσεις του πρόεδρου της Κύπρου θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται στο ξενοδοχείο του, με τους ιατρούς του να έχουν συστήσει στον κύπριο πρόεδρο να «παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες», προκειμένου να αποφευχθεί επανάληψη του περιστατικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top