Select Menu

Το κλίμα της φθινοπωρινής συνόδου των «28» ήταν ευνοϊκό για κάθε δήλωση καθώς κάθε ηγέτης μπορούσε να πει ό,τι τον βόλευε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Για παράδειγμα, ο Αντώνης Σαμαράς ανήγγειλε το τέλος του Μνημονίου και... παρέτεινε για ακόμη δύο χρόνια την εισφορά αλληλεγγύης.

Μας έλεγε όμως...

Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές «μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. Υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε σε σταθερή πορεία προς την ανάκαμψη και τη σταθεροποίηση».

Αυτά όμως κάνει...

Η κυβέρνηση σπεύδει να μαζέψει τις «κόκκινες γραμμές» με την τρόικα, προκειμένου να πάρει ως αντάλλαγμα από τους εταίρους στην Ε.Ε. μία συμφωνία μετάβασης από το Μνημόνιο σε ένα νέο πλαίσιο προσαρμογής. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος Ευάγγ. Βενιζέλος συζήτησαν με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται και οι όροι της πολιτικής διαπραγμάτευσης και να μετατίθεται συνεχώς η απόφαση. Το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση, συνδυαζόμενο με την έλευση της τρόικας και τα ανοικτά μέτωπα στην οικονομία, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο στους Α. Σαμαρά – Ευάγγ. Βενιζέλο από το οποίο φαίνεται ότι δύσκολα θα απεγκλωβιστούν.

Και ο φερόμενος ως αναπληρωτής πρωθυπουργός...

Οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι χαρακτηριστικές της αμηχανίας για την τύχη του κυβερνητικού σχεδίου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέπεμψε τις αποφάσεις για το ελληνικό πρόβλημα στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 18 Δεκεμβρίου 2014. Πάντως, έτσι όπως έβαλε τον χρονικό ορίζοντα, δεν θα ολοκληρωθεί έως τις 21 Νοεμβρίου, που είναι το επόμενο Eurogroup, ούτε στις 8 Δεκεμβρίου που είναι προγραμματισμένη η τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών. Εντούτοις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «έχουν ενσωματωθεί στον σχεδιασμό και οι αντιδράσεις των αγορών» και πρόσθεσε ότι «δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι»

spirospero.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top