Select Menu

Μην παει ο νους σας στην ύφεση, ούτε στον ιό του Έμπολα. Αυτό που κάνει τους πολίτες της Ευρώπης να τρέμουν και να μοιάζουν με αγέλη που την πιάνει πανικός είναι οι «τζιχαντιστές»!

Διαβάζω στον διεθνή τύπο πως από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αυτοστρατολογούνται παιδιά μεταναστών «μαυροκέφαλων», όπως αποκαλούσαν τους μελαχροινούς του Νότου και των Βαλκανίων οι Ευρωπαίοι του Βορρά, ή «μαυροπόδαρων», όπως αποκαλούσαν οι Γάλλοι τους προερχομένους από Αλγερία, που έχουν γεννηθεί και σπουδάσει στις πολιτισμένες και ανοιχτής παιδείας χώρες της Ευρώπης.

Στην αρχή εφήρμοζαν μεταναστευτική πολιτική ανοιχτών πυλών και ελκυστικής υποδοχής. Εχρειάζοντο εργατικά χέρια. Για τα εργοστάσιά τους, τα ορυχεία τους κ.λπ. Αλλά συν τω χρόνω, η μεταναστευτική πολιτική τους ενισχύθηκε με μια διάσταση πιο μακροπρόθεσμη και πιο στρατηγική. 

Καθώς η Ευρώπη πληθυσμιακά φυραίνει και γηράσκει, αδιόρατα σχεδόν απεδέχθησαν την πλήρωση του πληθυσμιακού κενού τους με μετανάστες. Μέχρις εδώ καλά. Όμως η Ευρώπη ταυτόχρονα απεδέχετο και τον «ιδεολογικό» αφοπλισμό της. Η ταυτότητά τους θάμπωνε ως προς τις αξίες του Ελληνο-Ρωμαιο-Χριστιανισμού, της Αναγέννησης, της Μεταρρύθμισης, του Διαφωτισμού, της Γαλλικής επανάστασης, της Δημοκρατίας και της αρχής των «εθνοτήτων» του 19ου αιώνα ή καλύτερα των εθνών-κρατών που θεσπίσθηκαν ήδη από τη συνθήκη της Βεστφαλίας, 1648. 

Σήμερα, επικρατεί στην Ευρώπη μια «αρνησιδοξία» ως προς τις παραδοσιακές, ιστορικές πολιτιστικές της αξίες. Που ηθελημένα και σε διάρκεια 5-6 δεκαετιών τις «αρνούνται» οι Ευρωπαίοι και που υποχωρούν (αυτές οι αξίες) προ κάποιων άλλων, νεωτερικών ή μετανεωτερικών, που κυριαρχούν. 

Όπως η διαφορετικότητα, η ετερικότητα, ο καταναλωτισμός, η φιλαυτία, ο πολιτικός ή θρησκευτικός «σεχτισμός», καθώς και οι απόλυτες ιδέες περί σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το γνωστό ως ψήφισμα Ούλρικε Λούνατσεκ, προωθούμενο από το λόμπι των ΛΟΑΔΔ (ψηφισθέν – μην ανησυχείτε και από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές – στις 4/2/14). 

Η επελαύνουσα διδασκαλία του Κορανίου τέλος επέχει θέση κυρίαρχης πολιτιστικής-θρησκευτικής ιδεολογίας. Χριστιανοί νέοι – για να το πω απλά – γίνονται μουσουλμάνοι. Όχι το αντίστροφο. Τα ιερά κείμενα του Ισλάμ κηρύττουν τον ιερό πόλεμο, «τζιχάντ». 

Αυτό το θέμα είναι η πηγή εμπνεύσεως και το «σημείωμα κατατάξεως» των εξ Ευρώπης τζιχαντιστών. Τώρα στρέφονται και κινούνται προς Συρία-Ιράκ. Και αν το μέτωπο μετακινηθεί στην Ευρώπη; Αυτός είναι ο εφιάλτης των Ευρωπαίων σήμερα. Γι’αυτό κλαίνε. 

Υστερόγραφο: Δεν ενέπλεξα την Ελλάδα στις παραπάνω σκέψεις. Το εάν εμπλέκεται ή όχι σε ποιό βαθμό και κατά ποιό τρόπο η χώρα μας, ας το κρίνει ο αναγνώστης.–

Β.Γ.Π.
24.Χ.14

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top