Select Menu


Τον Μαρτη του 2015 σκάνε τα ομολογα της ΕΚΤ - 18 δις Ευρώ χρηματοδοτικό κενό το 2015.

Η στάση πληρωμών ως εναλλακτική του μνημονίου ειναι επιβεβλημένη. Αλλιως νεο μνημονιο και οριστική Εθνοκτονία.

Αυτο σημαίνει οτι τα περί επαναφοράς μισθών κλπ που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν πριν το 2017. Στο μεσοδιάστημα η Ελλαδα θα βρίσκεται σε πόλεμο.

Για να αντέξουν οι πολίτες άλλους 18 μήνες πόλεμο θα πρεπει:
Α) Να το ξέρουν
Β) Να δουν την συμμορία Παπανδρέου (πολιτικούς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες κλπ) με βραχιολακια.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο Τσιπρας θα φυγει με ελικοπτερο και η συμμορία θα επανέλθει ως ελευθερωτης για να ολοκληρώσει το έγκλημα. Το ίδιο θα συμβεί εαν έχουμε νεα συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτο θα ειναι το αίσχιστο σενάριο.

Στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το ΔΝΤ τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016. Στην εξαμηνιαία έκθεση του Ταμείου με τίτλο “Fiscal Monitor”, τονίζεται ότι το μεγαλύτερο κενό εντοπίζεται στο 2015 και εκτιμάται περίπου στα 18 δις ευρώ (10% του ΑΕΠ). 

Όπως αναφέρεται, η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να καλύψει το κενό καταφεύγοντας στη λύση εξόδου στις αγορές, σε περίπτωση που αποφασίσει να τερματίσει πρόωρα το πρόγραμμα στήριξης του Ταμείου ή δεν προχωρήσει σε συμφωνία για νέο δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να βοηθήσει στην ελάφρυνση των οικονομικών βαρών που δημιουργούν οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις ή να συμβάλει στην αποζημίωση των εργαζόμενων που υφίστανται τις συνέπειες, επισημαίνει το Ταμείο.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ φέτος, πλεόνασμα 3% για το 2015 και 4,5% το 2016, ενώ αναμένεται μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,7% το 2014, στο 1,9% το 2015 και στο 0,6% το 2016. Σχετικά με το δημόσιο χρέος, το ΔΝΤ διαφωνεί με την Αθήνα για μείωσή του στο 168% του ΑΕΠ το 2015, αντιτείνοντας πρόβλεψη για 171%.

olympia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top