Select Menu


Το νέο παλάτι του Ερντογάν είναι 300.000 τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή 300 στρέμματα.

Το νέο παλάτι του Χαλίφη Ερντογάν είναι έτοιμο και ονομάζεται, καθόλου τυχαία Ak Saray, δηλαδή Λευκός Οίκος και είναι το μεγαλύτερο παλάτι του κόσμου.

Με τα εγκαίνιά του αναμένεται να μπει και στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

aksaray 6

Το προηγούμενο μεγαλύτερο παλάτι ήταν αυτό του Σουλτάνου του Μπρουνέι, που είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Το παλάτι του Σουλτάνου του Μπρουνέι είναι 200.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ το νέο παλάτι του Ερντογάν είναι 300.000 τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή 300 στρέμματα.

Το παλάτι του Χαλίφη ερντογάν υπολογίζεται ότι έχει κοστίσει 444 εκατομ. δολάρια και θα εγκατασταθεί εκεί στις 29 Οκτωβρίου στην επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας.

Το Ak Saray έχει βρεθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο μιας απίστευτης διαμάχης μεταξύ του Ερντογάν και της Δικαιοσύνης.

aksaray 5

Ο Ταγίπ Ερντογάν αγνόησε δεκάδες αποφάσεις διακστηρίων που επέμεναν ότι έπρεπε να σταματήσουν οι εργασίες.

«Ας το γκρεμίσουν. Αν έχουν την δύναμη ας το κάνουν. Μπορεί να διέταξαν το γκρέμισμά του αλλά δεν έχουν την δύναμη να το κάνουν. Θα το κτίσω και θα μείνω σε αυτό» είχε δλώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν.

Το παλάτι είχε ξεκινήσει ως σχέδιο για την εγκατάσταση του Πρωθυπουργικού γραφείου.

aksaray 3

Όμως μετά την εκλογή του και την ανακήρυξή του ως 12ου Προέδρου της Δημοκρατίας αποφάσισε, με το έτσι θέλω, να γίνει η Προεδρική κατοικία εκεί.

Βίντεο με το παλάτι:



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top