Select Menu


Τα ρέστα τους παίζουν οι Ιάπωνες στην κατασκευή της ταχύτερης αμαξοστοιχίας στον κόσμο, αφού η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε την κατασκευή του JR Tokai, του τρένου που θα πιάνει τα 480 χιλιόμετρα την ώρα.

Όπως γράφει η «Wall Street Journal», το νέο τρένο «σαΐτα» θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του από το Τόκιο στην πόλη Ναγκόγια με ταχύτητα 480 χιλ./ώρα, χάρη στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης, καλύπτοντας μια απόσταση 290 χιλιιομέτρων σε μόλις 40 λεπτά. Το όνομα «Tokai» είναι μια ιαπωνική λέξη, που σημαίνει «Ανατολική Θάλασσα».


Η τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης
Η τεχνολογία maglev, που βρίσκεται πίσω από αυτό το επίτευγμα της μηχανικής, χρησιμοποιεί τη μηχανική επιβάρυνση για την άρση του τρένου στον αέρα, μερικά εκατοστά επάνω από το σύστημα οδήγησης, επιτρέποντας τη μετακίνηση χωρίς τριβές με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Central Japan Railway Co., ελπίζει οι εργασίες κατασκευής να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2027, ενώ σχεδιάζεται και μια επέκταση προς την Οσάκα μέχρι το 2045.

apocalypsejohn

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top