Select Menu


Υποτιμημένη κατά 222% είναι η επενδυτική αξία του Ελληνικού σύμφωνα με την Οικονομοτεχνική Μελέτη που έγινε για λογαριασμό του ΤΕΕ και θα παραδοθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η τρομακτική υποτίμηση έχει σαν αποτέλεσμα το Ελληνικό να εκποιείται σε τιμές μικρότερες και από αυτές που ισχύουν στο Βραχάτι Κορινθίας και στον Άγιο Βασίλειο Αχαϊας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν οι μελετητές Ανδρέας Ψαθάς και Γιάννης Αλεξόπουλος η ονομαστική αξία της έκτασης σύμφωνα με το ΤΕΕ είναι 2.950.000.000 ευρώ ενώ η ονομαστική αξία σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ 915.000.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η ονομαστική αξία έχει να κάνει με την εξόφληση σε δόσεις και σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας. Εν ολίγοις η αξία σύμφωνα με τη μελέτη του ΤΕΕ είναι 492 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει το καλύτερο «φιλέτο» της Ευρώπης προς περίπου 150 ευρώ το τετραγωνικό.

Όσον αφορά στην παρούσα αξία, δηλαδή, στην τιμή που θα δινόταν εάν πουλιόταν σήμερα τοις μετρητοίς η έκταση των 6.000 και πλέον στρεμμάτων, σύμφωνα με την μελέτη του ΤΕΕ ανέρχεται σε 1.860.000.000 ευρώ, δηλαδή, 310 ευρώ το τετραγωνικό.

Να σημειωθεί ότι οι μελετητές έκαναν την οικονομοτεχνική εκτίμηση με βάση το αναπτυξιακό μοντέλο που υιοθετήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και την μελέτη της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε, γνωστής ως μελέτης Πολάλη. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, η εκτίμηση έγινε με βάση αυτή τη μελέτη αφού η μελέτη της Lamda Development δεν έχει δημοσιοποιηθεί, σημείωσε, όμως, ότι τα πολεοδομικά στοιχεία και μεγέθη καθώς και οι χρήσεις γης, είναι ίδια αφού προβλέπονται στον νόμο 4062/ 2012.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, επεσήμανε ότι είναι προφανείς οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες για αυτή τη βήμα βήμα μεθόδευση του ξεπουλήματος του Ελληνικού και σημείωσε ότι «οφείλουμε όλοι οι Φορείς και τα πρόσωπα να δώσουμε τη μάχη για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος όπου κι αν ανήκει πολιτικά ή ιδεολογικά ο καθένας μας».

topontiki.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top