Select Menu

image

Η Αθήνα είναι μία από τις πέντε πόλεις στον κόσμο που επελέγησαν από τον όμιλο Bloomberg Philanthropies να τιμηθούν για την καινοτομία τους.

Το ετήσιο βραβείο συνοδεύεται από μεγάλο χρηματικό έπαθλο. Το πρώτο βραβείο με το έπαθλο των πέντε εκατομμυρίων ευρώ απέσπασε η Βαρκελώνη με την πρόταση των Καταλανών για τη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινότητας βοήθειας ηλικιωμένων, η οποία θα ονομάζεται «Δίκτυο Εμπιστοσύνης».

Τα υπόλοιπα βραβεία απονεμήθηκαν σε τέσσερις πόλεις, στην Αθήνα, στον βρετανικό δήμο Κίρκλις, στη Στοκχόλμη και στη Βαρσοβία, οι οποίες θα λάβουν από μια δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότερες από 150 πόλεις από 28 χώρες.
Η Αθήνα βραβεύθηκε γα την πλατφόρμα «ΣυνΑθηνά», η οποία στοχεύει στο να διευκολύνει και να δικτυώσει ομάδες πολιτών που οργανώνουν δράσεις για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. «Η καταστροφική οικονομική κρίση» αναφέρει το Bloomberg «έχει επηρεάσει αρνητικά την αγορά εργασίας, τις υποδομές, αλλά και τη ζωή στα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Η Αθήνα θα δημιουργήσει μια online πλατφόρμα που να συνδέει τις νέες δυναμικές προτάσεις της κοινωνίας των πολιτών με τοπικούς θεσμούς και την τοπική κυβέρνηση. Ο στόχος είναι να ανακαλύψουν συλλογικά λύσεις για τα προβλήματα, βάζοντας σταθερά θεμέλια και αναπτύσσοντας βιώσιμες πολιτικές για την αναβίωση της Αθήνας».

Η πλατφόρμα «ΣυνΑθηνά» που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Αθηναίων, είναι εδώ και έναν περίπου χρόνο στον «αέρα» προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους Αθηναίους που αναλαμβάνουν δράση να καταχωρήσουν τις δραστηριότητές τους και να ενημερωθούν για όλες τις υπόλοιπες. Εκτός από την διαδικτυακή παρουσία το «ΣυνΑθηνά» έχει και φυσική παρουσία σε έναν χώρο στην πλατεία Βαρβακείου, ο οποίος λειτουργεί ως σημείο συνάντησης, οργάνωσης και υλοποίησης δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Στην πλατφόρμα synathina.gr υπάρχει χάρτης με τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.



www.athensvoice.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top