Select Menu


Η κρίση δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα για όλους μας. Μερικοί θα χάσουν, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν.

Μια σκηνοθετημένη μεταφορά πλούτου είναι η όλη υπόθεση που λέγεται κρίση και τίποτε περισσότερο. Ο καθένας μας πρέπει να επιλέξει μόνος του αν θέλει να παίξει το ρόλο του χαμένου ή εκείνο του κερδισμένου.

Το χρήμα φίλοι μας δεν εξαφανίζεται, ούτε καίγεται. Απλά

αλλάζει τσέπες. Αν υπάρχει κρίση για κάποιους, αυτόματα για κάποιους άλλους υπάρχει αύξηση του πλούτου τους. Απλά μαθηματικά.

Δυστυχώς, η εικόνα τεχνητά διαστρεβλώνεται από τους «σκηνοθέτες» της κρίσης και έτσι αυτοί που εξαθλιώνονται δεν αντιλαμβάνονται ότι την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι παίρνουν τη δική τους περιουσία. Αν το καταλάβαιναν αναγκαστικά θα εξεγείρονταν.

Η προπαγάνδα του συστήματος έχει συγκεκριμένο στόχο. Την κατατρομοκράτηση της αγέλης και την αποκοίμισή της, προκειμένου να γίνει χωρίς αντιστάσεις η «ληστεία».

ΥΓ. Η απάντηση στο ερώτημα, για το ποιος θα χάσει και το ποιος θα κερδίσει, εξαρτάται απόλυτα από το ποιος ελέγχει το φορέα της εξουσίας που θεσμικά ρυθμίζει τις διαδικασίες της κρίσης.

hassapis-peter.blogspot.gr


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top