Select Menu


Μια επιστολή με περιεχόμενο βόμβα από τις ΗΠΑ προς την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών αποκαλύπτει τι συνέβαινε μέχρι πολύ πρόσφατα στον ευρύτερο χώρο των εξοπλισμών. Η επιστολή είναι απάντηση στον επικεφαλής της ΓΔΕ επί Μεϊμαράκη και Βενιζέλου από την αμερικανική εταιρεία Pratt and Whitney. Την επιστολή Βασιλάκου αλλά και το αποκαλυπτικό έγγραφο που έλεγε για κάποιον κύριο Χατζή ο οποίος είχε ζητήσει 200.000 δολάρια για να “λύσει” το θέμα ενός προγράμματος τα είχε δημοσιεύσει το Onalert. Όμως η απάντηση των αμερικανών είναι ακόμη πιο θορυβώδης! Μιλούν για τρία άτομα τα οποία ζήτησαν μίζα!

Εκτός από τον Χατζή κάνουν λόγο για ανώτερο στέλεχος της ΓΔΕ κι έναν απόστρατο!

Η αμερικανική εταιρεία Pratt and Whitney είχε τοποθετήσει τους κινητήρες στα 60 F 16 που είχαν αγοραστεί επί κυβέρνησης Σημίτη, με ΥΕΘΑ τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η επιλογή αυτού του κινητήρα είχε προκαλέσει σχόλια ,γιατί μέχρι τότε όλα τα F 16 που είχαν αγοραστεί είχαν κινητήρες άλλης αμερικανικής εταιρείας. Ανάμεσα στα ΑΩ που είχε αναλάβει η Pratt and Whitney ήταν και η “αναβάθμση του 251 ΓΝΑ”.

Ο αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα Χ.Σταυρακάκης , σε συνάντηση που είχε με στελέχη της ΓΔΕ μίλησε για κάποιον μυστηριώδη άνδρα με το όνομα Χατζής ο οποίος ζήτησε 200 χιλιάδες δολάρια ως μίζα. Οι άνθρωποι της ΓΔΕ έκαναν γραπτή αναφορά στον Βασιλάκο ο οποίος με την σειρά του έστειλε επιστολή στην Pratt and Whitney ζητώντας μεταξυ άλλων εξηγήσεις γιατί δεν είχε υπάρξει άμεση ενημέρωση εκ μέρους της. Η απάντηση των αμερικανών άφησε άφωνους τόσο τον κ. Βαισλάκο όσο και το υπουργικό δίδυμο Βενιζέλου - Μπεγλίτη που εκείνη την περίοδο διοικούσαν το Πεντάγωνο.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2010 ο κ.David Ware της Pratt and Whitney στέλνει επιστολή στον Βασιλάκο η οποία κονοποιείται σε Βενιζέλο και Μπεγλίτη. Τι γράφει;

• Αποκαλύπτει ότι “ προηγούμενος επικεφαλής του Τμήματος Παρακολούθησης Εκτέλεσης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, είχε προσεγγίσει τον κ.Σταυρακάκη και του πρότεινε να του δοθεί το 0,78% της αξίας του προγράμματος - 5,9 εκατομμύρια δολάρια ήταν η αξία του προγράμματος- ώστε να εγκριθεί η πρότασή μας από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Ο κ.Σταυρακάκης αμέσως απέρριψε την πρόταση”, γράφει!

•Αμέσως μετά γράφει για τον Χατζή ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο της Pratt and Whitney να έχει ζητήσει 200 χιλιάδες δολάρια μίζα:

“Ο κ.Χατζής” γράφουν οι αμερικανοί “μας έκανε μια προσφορά για να μας πουλήσει κρεβάτια για το νοσοκομείο για το πρόγραμμα ιατρικού εξοπλισμού που είχαμε αναλάβει.

Αυτά τα κρεβάτια ήταν κατώτερης ποιότητας και ακριβότερα από τους ανταγωνιστές του κ.Χατζή και τον ενημερώσαμε ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Μετά απ΄ αυτό ο κ.Χατζής ορκίστηκε -σ.σ αυτή είναι λέξη που χρησιμοποιούν οι αμερικανοί- ότι θα κάνει δύσκολη την κατάσταση για την Pratt and Whitney και τον κ.Σταυρακάκη”!!!

•Τέλος αποκαλύπτουν ότι απόστρατος αξιωματικός προσέγγισε τον αντιπρόσωπό τους ζητώντας του κι αυτός 200 χιλιάδες δολάρια!

Οι αμερικανοί δηλώνουν στην επιστολή τους πρόθυμοι να συνεργαστούν για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης ΕξοπλισμώνΝίκος Γανώσης απαντά στην Pratt and Whitney,χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρές τις καταγγελίες. Αναφέρει ότι ξεκινά αμέσως έρευνα και ζητά ονόματα επισημαίνοντας πάντως ότι ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους δεν ενημέρωσε εγκαίρως για τις “προσεγγίσεις” που δέχτηκε.

Ο Βασιλάκος φεύγει εκείνη τη περίοδο από την ΓΔΕ και ο διάδοχός του Δημήτρης Γεωργιόπουλος έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όλα τα στοιχεία για “περαιτέρω ποινική διερεύνηση”. Από τότε μέχρι και σήμερα ουδείς γνωρίζει ποια ήταν η κατάληξη των ερευνών. Οι οποίες φαίνεται ότι κάπου είχαν “παγώσει” . Αυτό προκύπει από το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Δεκεμβριο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αρ.Κόρος διέταξε έρευνα για την υπόθεση.

Τα έγγραφα:



onalert.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top