Select Menu



Θα μπορούσε να είναι σκηνικό από ταινία τρόμου, όμως όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, υπάρχουν πάρα πολλές πόλεις-φαντάσματα στον κόσμο, οι οποίες είναι εξαιρετικά τρομακτικές.

Υπάρχουν πόλεις που στέκουν έρημες καθώς όλοι τους οι κάτοικοι τις έχουν εγκαταλείψει και το μόνο που έχει μείνει πίσω είναι τα άδεια σπίτια που άφησαν οι ιδιοκτήτες τους.

Αν είστε θαρραλέοι και ετοιμάζεστε να επισκεφθείτε μία πόλη φάντασμα, τότε καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από τις οκτώ της λίστας που συγκέντρωσε το viralnova.

Dallol, Ethiopia


Το Dallol ήταν κάποτε μία ευημερούσα πόλη με ορυχεία στην έρημο της Αιθιοπίας. Ωστόσο, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Kilamba New City, Angola


Η Kilamba City ήταν μία πόλη που σχεδιάστηκε για να έχει πληθυσμό μέχρι και 500.000 ανθρώπους, ωστόσο μόνο 220 διαμερίσματα πωλήθηκαν το 2013, από τα 2.800 που έχουν κατασκευαστεί.

Kolmanskuppe, Namibia


Αυτή η πόλη βρίσκεται στο νότιο αφρικανικό έθνος της Nabimia και κάποτε είχε καζίνο, νοσοκομείο και σχολείο. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο οι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν.

Pyramiden, Svalbard, Norway


Πρόκειται για ένα φυλάκιο εξόρυξης που χτίστηκε το 1910 στη Σουηδία και το 1927 πωλήθηκε στη Ρωσία. Οι Ρώσοι το χρησιμοποίησαν μέχρι το 1998 και πλέον δεν υπάρχει άνθρωπος στο σημείο.

Oradour-sur-Glane, France


Αυτό το μικρό χωριό καταστράφηκε το 1944 από τους Γερμανούς, οι οποίοι έσφαξαν τους 642 κατοίκους του, ανάμεσα στους οποίους και 205 παιδιά. Μετά τον πόλεμο, οι Αρχές μετάτρεψαν το χωριό σε μουσείο.

Pegrema, Republic of Karelia, Russia


Αυτό το μικρό χωριό έμεινε έρημο από το 1917.

Chaitén, Chile


Τον Μάιο του 2008 το χωριό Chaitén εκκενώθηκε πλήρως από τους κατοίκους του εξαιτίας της έκρηξης ενός ηφαιστείου.

Residential Development in El Quiñón, Spain


Πρόκειται για μία περιοχή στην οποία πωλήθηκαν ελάχιστα διαμερίσματα στις αρχές του 2000. Από τότε είναι μια περιοχή -φάντασμα.

iefimerida.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top