Select Menu


Ο Πούτιν δείχνει ποιος είναι το αφεντικό. Σύμφωνα με την ιταλική La Reppublica ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε στον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι «αν το θέλω, μπορώ να μπω στο Κίεβο μέσα σε 2 βδομάδες». Φυσικά το μήνυμα προορίζεται προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Την Παρασκευή ο Μπαρόζο είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν, όπου κατήγγειλε «επιδρομές» από τις ρωσικές δυνάμεις προς την Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν καταδίκασε σήμερα τη Δύση ότι «κλείνει τα μάτια» στις στρατιωτικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων που «πλήττουν κατοικημένες συνοικίες».

Πάντως ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στους μεσολαβητές που βρίσκονται για να διαπραγματευτούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας πως «η άμεση κατάπαυση του πυρός είναι προτεραιότητα της Ρωσίας».

Οι ηγέτες της ΕΕ το Σάββατο αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργαστεί νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, έπειτα από τη διατύπωση κατηγοριών κατά της Ρωσίας για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα μεγαλώνουν οι φόβοι για την ρωσική επιθετικότητα στο Καζακστάν καθώς ο πρόεδρος Πούτιν ισχυρίστηκε πως οι «Καζάκοι δεν είχαν ποτέ κράτος» και πως η χώρα «δημιουργήθηκε».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Καζάκου προέδρου Νουρσουλτάν Ναζαρμπάεφ ο οποίος απείλησε πως η χώρα του θα αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top