Select Menu


Η τριήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στη Σιέρα Λεόνε με στόχο τον έλεγχο της χειρότερης επιδημίας του ιού Έμπολα που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα συνέβαλε στον εντοπισμό δεκάδων νέων κρουσμάτων, αλλά ενδέχεται να παραταθεί καθώς οι αρχές δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια για να πραγματοποιήσουν ελέγχους

Σε μία από τις πιο ρηξικέλευθες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από πληγείσα από τον ιό χώρα, οι αρχές της Σιέρα Λεόνε επέβαλαν σε έξι εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ εθελοντές πραγματοποιούσαν επισκέψεις, όχι μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και για να απομονώσουν όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και να απομακρύνουν όσους κατέληξαν από αυτόν.

"Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να παραταθεί. Παρότι η άσκηση αποδείχτηκε εξαιρετικά επιτυχής μέχρι τώρα, δεν έχει ολοκληρωθεί σε μερικές μητροπολιτικές πόλεις όπως το Φρίταουν και η Κενέμα", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Στίβεν Γκαόζια, ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Κέντρου Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο έχει αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα.

Ο Γκαόζια είπε ότι 92 σοροί ανθρώπων που πέθαναν από Έμπολα εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα μέχρι χθες το βράδυ, τη δεύτερη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Περίπου 123 άνθρωποι επικοινώνησαν με τις αρχές στη διάρκεια της επιχείρησης φοβούμενοι ότι έχουν μολυνθεί. Από αυτούς θετικοί στον ιό ήταν οι 56, αρνητικοί οι 31 και 36 αναμένουν τα αποτελέσματα, πρόσθεσε ο ίδιος.

geopolitics.com.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top