Select Menu


Ενας άνθρωπος του συστήματος δεν θα μπορούσε παρά να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιον της ίδιας «συνομοταξίας»! Ο λόγος για τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος ξαφνικά «ερωτεύθηκε» τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, αναφέροντάς τον ως τον... καταλληλότερο για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Ποίος όμως είναι ο εν λόγω καθηγητής; Πρόκειται για ένα από τα βαριά χαρτιά του Κώστα Σημίτη και του «εκσυχρονισμού»! Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ήταν ο εμπνευστής των περίφημων ρυθμίσεων Ραγκούση για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες, τις οποίες κατάργησε με συνοπτικές διαδικασίες ο Αντώνης Σαμαράς.


Μάλιστα είναι ο συνταγματολόγος που εξαρχής υποστήριζε μετά μανίας τις διώξεις (που αργότερα έγιναν προφυλακίσεις) των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εξάλλου, με συνεχείς παρεμβάσεις του, σε συνεννόηση φυσικά με τον Βενιζέλο, διατεινόταν ότι το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου «πρέπει να αντιμετωπιστεί νομικά ως εγκληματική συμμορία με άσκηση ατομικών ποινικών διώξεων στα μέλη της που εμπλέκονται σε περιστατικά βίας και όχι ως πολιτικό κόμμα». 

Και για αυτούς που θυμούνται, είναι εκείνος που με νύχια και με δόντια υπερασπιζόταν την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προκαλέσει το 2009 εκλογές, με αφορμή πάλι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα, απειλούσε σε συνέντευξή του τον Κ. Καραμανλή με έναν «άλλον Δεκέμβρη»! «Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εσπευσμένα τον Μάρτιο εκλογές δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, αλλά ενέχει ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο» έλεγε τότε, «αθωώνοντας» ουσιαστικά τις μεθοδεύσεις Παπανδρέου, ο οποίος λίγο αργότερα πάτησε το κουμπί για την καταστροφή της χώρας.

dimokratianews

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top