Select Menu


Δεν είναι λίγες οι φορές που η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει βρεθεί στο επίκεντρο δημοσιευμάτων για σκάνδαλα, οικονομικής φύσεως και όχι μόνο. Σε μια περίοδο όμως που οι δαπάνες του Δημοσίου περικόπτονται δραματικά, θα περίμενε κανείς από τους αρμοδίους περισσότερη σύνεση, τουλάχιστον ως προς τα χρήματα που καταβάλλονται για προμήθειες.

Κι αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει το Κουτί της Πανδώρας, μια συγκεκριμένη εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της πληροφορικής, εμφανίζεται εδώ και περίπου μια πενταετία να αναλαμβάνει να προμηθεύει την ΕΥΠ ηλεκτρονικά μηχανήματα σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2011 μέχρι σήμερα η εταιρία αυτή έχει αναλάβει να προμηθεύσει την ΕΥΠ σε τουλάχιστον 32 περιπτώσεις. Μεταξύ των προϊόντων που έχει πωλήσει η εταιρία είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μηχανογραφικά ήδη, μηχανήματα προβολής, σαρωτές, σκληροί δίσκοι, εκτυπωτές, συσκευές UPS (σταθεροποιητές τάσης ρεύματος), πολυμηχανήματα, οθόνες, FAX και διάφορα ανταλλακτικά, ενώ το συνολικό ποσό που έχει λάβει ενδεχομένως και να ξεπερνά τις 45 χιλιάδες ευρώ.

Για παρόμοιες αγορές τα προηγούμενα χρόνια η ΕΥΠ απευθυνόταν και σε άλλες εταιρίες, τουλάχιστον επτά στον αριθμό. Η αγαστή συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία, η οποία αναλαμβάνει κατά καιρούς την προμήθεια και άλλων δημοσίων υπηρεσιών, ξεκινά συμπτωματικά όταν, σύμφωνα με καταγγελίες, αναλαμβάνει τομεάρχης της Διεύθυνσης Πληροφορικής και του Τμήματος Προμηθειών της Υπηρεσίας συγκεκριμένη υπάλληλος, την οποία κύκλοι της Υπηρεσίας εμφανίζουν ως καλή φίλη του διοικητή της ΕΥΠ Θοδωρή Δραβίλλα.

Σοβαρές καταγγελίας υπάρχουν επίσης για τον πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλείας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και στις επικείμενες εκλογές της ΟΜΕ-ΕΥΠ. Ο κύριος αυτός εμφανίζεται ως επικεφαλής εταιρίας η οποία, όπως φαίνεται από το εταιρικό της προφίλ στο διαδίκτυο, ασχολείται με την συγκέντρωση πληροφοριών για εκατομμύρια άλλες εταιρίες ανά τον κόσμο. Δεδομένων των παραπάνω η ΕΥΠ πρέπει να διευκρινίσει πρώτον τους λόγους για τους οποίους συνεργάζεται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με μια συγκεκριμένα εταιρία και δεύτερον αν μπορεί ένας υπάλληλος και πολύ περισσότερο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφαλείας να έχει δική του εταιρία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top