Select Menu


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε τη λίστα είκοσι πέντε νέων οικονομολόγων που αναμένει ότι θα διαμορφώσουν τη σκέψη του κόσμου για την παγκόσμια οικονομία στο μέλλον.

Οι νέοι οικονομολόγοι (είναι όλοι ηλικίας κάτω των 45), προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ και ακολουθούν άλλες εθνικότητες όπως Γαλλία, Ινδία, Αυστραλία, Καναδάς, Βρετανία, Ρωσία και Αργεντινή.

Οι νέοι οικονομολόγοι έχουν σπουδάσει σε κορυφαία Πανεπιστήμια όπως το MIT, το Harvard, το Princeton, το University of Chicago, το New York University, University of California, University of Columbia, University of Stanford, Peterson, London Business School και Paris School of Economics.

Η Αμερικανίδα Melissa Dell και ο Ρώσος Oleg Itskhoki, και οι δύο 31, είναι οι νεότεροι στη λίστα.

1. Nicholas Bloom, 41, Βρετανός, Stanford. Χρησιμοποιεί την ποσοτική έρευνα για να μετρήσει και να εξηγήσει τις πρακτικές διαχείρισης μεταξύ των επιχειρήσεων και των χωρών.

2. Amy Finkelstein, 40, Αμερικανίδα, MIT, ερευνά την επίδραση της πολιτικής στα συστήματα υγείας.

3. Raj Chetty, 35, Αμερικανοϊνδός, Harvard, πήρε το διδακτορικό του σε ηλικία 23 ετών. Ειδικεύεται στη φορολογική πολιτική, την ασφάλιση, την ανεργία και την εκπαίδευση.

4. Melissa Dell, 31, Αμερικανίδα, Harvard. Έχει ειδικευτεί στα θέματα φτώχειας και οικονομικής ανάπτυξης και ερευνά πώς οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να επηρεάσουν την οικονομία μιας χώρας.

5. Kristin Forbes, 44, Αμερικανίδα, ΜΙΤ, εργάστηκε στην Τράπεζα της Αγγλίας. Ακαδημαϊκός, έχει ειδικευτεί στα θέματα οικονομικής πολιτικής, τη διεθνή μακροοικονομία και τη χρηματοδότηση.

6. Roland Fryer, 37, Αμερικανός, Harvard, επικεντρώνεται στις κοινωνικές και πολιτικές ανισότητας της οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

7. Xavier Gabaix, 43, Γάλλος, New York University. Εχει ερευνήσει θέματα που αφορούν, χρηματοδότηση, μακροοικονομία, αποζημιώσεις εταιρικών στελεχών και τιμολόγηση περιουσιακών στοιχείων.

8. Gita Gopinath, 42, Αμερικανοϊνδή Harvard. Ειδίκευση στην διεθνή μακροοικονομία και το εμπόριο, με έμφαση στο δημόσιο χρέος και την αντίδραση των διεθνών τιμών στις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

9. Esther Duflo, 42, Γαλλοαμερικανίδα, MIT. Επικεντρώνεται σε μικροοικονομικά ζητήματα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς των νοικοκυριών, την εκπαίδευση, την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, την υγεία και την αξιολόγηση της πολιτικής.

10. Matthew Gentzkow, 39 , Αμερικανός, University of Chicago. Ειδικεύεται στην συσχέτιση της οικονομίας με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ψηφιακό περιβάλλον καθώς και την επίδραση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την εκπαίδευση και τη συμμετοχή στα κοινά.

11. Emmanuel Farhi, 35, Γάλλος, Harvard. Ειδικεύεται στη νομισματική πολιτική, τη διεθνή οικονομία, την χρηματοδότηση και τα δημόσια οικονομικά.

12. Oleg Itskhoki, 31, Ρώσος, Princeton. Ειδικεύεται στη μακροοικονομία και τη διεθνή οικονομία, με έμφαση στην παγκοσμιοποίηση, την ανισότητα, την αγορά εργασίας και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

13. Hélène Rey, 44, Γαλλίδα, London Business School. Επικεντρώνεται στους καθοριστικούς παράγοντες και τις συνέπειες του εξωτερικού εμπορίου και των οικονομικών ανισορροπιών, στις θεωρίες των οικονομικών κρίσεων και την οργάνωση του διεθνούς νομισματικού συστήματος.

14. Emmanuel Saez, 41, Γαλλοαμερικάνος, University of California, Berkeley. Γνωστός για τις θεωρητικές και εμπειρικές προσεγγίσεις στην εισοδηματική ανισότητα και τη φορολογική πολιτική.

15. Jonathan Levin, 41, Αμερικανός, Stanford. Ειδικός σε θέματα βιομηχανικής οργάνωσης και μικροοικονομικής θεωρίας.

16. Atif Mian, 39, Αμερικανoπακιστανός, Princeton. Ερευνά τη σύνδεση μεταξύ της οικονομίας και της μακροοικονομίας. Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου House of Debt που περιγράφει πώς το χρέος επέσπευσε την Μεγάλη Ύφεση και εξακολουθεί να απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

17. Emi Nakamura, 33, Αμερικανοκαναδή, University Columbia. Μακροοικονομολόγος με ειδίκευση στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, τον επιχειρηματικό κύκλο, τη χρηματοδότηση και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

18. Nathan Nunn, 40 ετών, Καναδάς, Harvard. Εστιάζεi στην έρευνα της οικονομικής ιστορίας, την οικονομική ανάπτυξη, την πολιτική οικονομία και το διεθνές εμπόριο.

19 Parag Pathak, 34 ετών, Αμερικανός, MIT.
Ειδικεύεται σε θέματα μικροοικονομίας και επικεντρώνεται στο σχεδιασμό της αγοράς, της εκπαίδευσης και στην αστική οικονομία.

20. Thomas Philippon, 44 Γαλλία, NYU. Μελετά τις αλληλεπιδράσεις οικονομικών και μακροοικονομίας: ασφάλιστρα κινδύνου, επενδύσεις, οικονομικές κρίσεις και συστημικό κίνδυνο.

21. Amit Seru, 40, Ινδία, University of Chicago. Ερευνά τη χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση και ρύθμιση, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την εταιρική χρηματοδότηση.

22. Amir Sufi, 37, Αμερικανός, University of Chicagο. Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου House of debt. Ειδικεύεται στην σχέση μεταξύ οικονομίας και μακροοικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης των τιμών των κατοικιών στις δαπάνες και της εταιρικής χρηματοδότησης στις επενδύσεις.

23. Iván Werning, Aργεντινή, 40, MIT. Μακροοικονομολόγος που έχει στόχο τη βελτίωση των φορολογικών πολιτικών και την πολιτική ασφάλισης, μέσω θεωρητικών οικονομικών μοντέλων. Ερευνά την σταθεροποίηση και τη νομισματική πολιτική.24. Justin Wolfers, 41, Αμερινακοαυστραλός, Peterson Institute for International Economics και University Michigan. Μελετά την οικονομία της αγοράς εργασίας, τη μακροοικονομία, την πολιτική οικονομία, το δίκαιο και την κοινωνική πολιτική. Είναι αρθρογράφος στην New York Times.

25. Thomas Piketty, 43 , Γάλλος, Paris School of Economics. Γνωστός για την έρευνά του σχετικά με την κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου.

mlagananews

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top