Select Menu


Νέα φορο-επίθεση σε 1 εκατομμύριο μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στο «μίνι» νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονται αλλαγές στο καθεστώς των εκπιπτόμενων δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών. 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ετοιμάζεται να «πειράξει» τα ποσοστά έκπτωσης αυτών των δαπανών, περιορίζοντάς τα στο μικρότερο όριο ώστε ο επιτηδευματίας να μην περνάει στα έξοδα της επιχείρησης κάθε είδους δαπάνη προκειμένου να τυγχάνει φορολογικών ελαφρύνσεων. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολλές δαπάνες που είναι μεικτές, καθώς εμπεριέχουν και προσωπική καταναλωτική δαπάνη.

Σημειώνεται πως η φορολογία του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη αφανίσει πολλές χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% (εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ), ενώ προκαταβάλλουν και το 55% του φόρου.​

olympia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top