Select Menu


Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η εταιρεία Coca – Cola σε βάρος των απεργών εργαζομένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης που καλούσανσε μποϊκοτάζ του δημοφιλούς αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε.

Πρόκειται για την πρώτη νίκη των εργαζομένων του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου ήταν ότι το μποϊκοτάζ των εργαζομένων της Coca-Cola αποτελεί «μέτρο πίεσης που στοχεύει στην επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού».

«Το μποϊκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 335 ημέρες σε απεργία μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου, χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο προκειμένου να θέσουν σε εμπορική απομόνωση το διάσημο προϊόν. Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της 3Ε, μια κίνηση που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα..

tvxs

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top