Select Menu


Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει η Καγκελάριος της Γερμανίας στο Κίεβο ύστερα από επίσημη πρόσκληση της νεοναζιστικής κυβέρνησης με σκοπό να παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Του Αχιλλέα Πατσούκα

Με την επίσκεψη της η κα. Μέρκελ τη συγκριμένη ημέρα επιτυγχάνει να στείλει δυο μηνύματα. Το πρώτο πως η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά ανήκει κατά το ήμισυ στη Γερμανία και στις ΗΠΑ και το δεύτερο πως κατά τα πρότυπα του Χίτλερ, δίνει ψήφο εμπιστοσύνη στους απογόνους των πλέον στενών και σκληρών συνεργών των Ναζί στο Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, τους κατοίκους της δυτικής Ουκρανίας, οι οποίοι διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην ομαδική σφαγή αμάχων που διαπράττει η ουκρανική κυβέρνηση στην Ανατολική Ουκρανία.

Η κα Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και προφανώς να συγχαρεί τον πρόεδρο και πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ποροσένκο και Γιατσενιούκ.

Τα εύσημα δεν θα τα πάρουν οι ηγέτες Ουκρανίας μόνο για την εκκαθάρισηη των φιλορώσων αμάχων, αλλά και για μια σειρά δηλώσεων και ενεργειών των δυο, που είναι βέβαιο πως στην κα. Μέρκελ θα ξυπνήσαν ευχάριστες μνήμες από τις πράξεις των προγόνων της Ναζί. Ποιος δεν θυμάται το ναζιστικό χαιρετισμό του Αρσέν Γιατσενιούκ σε συγκέντρωση στο Κίεβο και τον χαρακτηρισμό «υπανθρώπους» με τον οποίο αποκάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, λέξη την οποία δηλαδή χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για τους Εβραίους ή το πρόσφατο κάλεσμα του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος σε διάγγελμα του από την ουκρανική τηλεόραση ζήτησε από τον ουκρανικό στρατό για κάθε ένα νεκρό Ουκρανό στρατιώτη εκατό φιλορώσους νεκρούς και μέλη των οικογενειών τους». Όπως δηλαδή έπρατταν οι Ναζί στην Ελλάδα και από όπου αλλού πέρασαν.

Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα το Κίεβο θα ζητήσει από την κα. Μέρκελ να βοηθήσει και με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τον ουκρανικό στρατό προκειμένου να ισοπεδωθεί ολόκληρη η ανατολική Ουκρανία. Αλήθεια, όταν ο Πούτιν βοηθάει τους συμπατριώτες του να μην σκοτώνονται, η Ρωσία πρέπει να δέχεται κυρώσεις και όταν η Δύση με μισθοφόρους τους ή με άλλα μέσα στηρίζει τον ουκρανικό στρατό προφανώς δεν υπάρχει κανένα ηθικό ζήτημα για την πολιτισμένη και δημοκρατική Δύση.

Δυστυχώς η κα Μέρκελ πιστεύει πως όλα στην πολιτική λειτουργούν σαν μια καλοφτιαγμένη γερμανική μηχανή, αδυνατώντας να καταλάβει τον τρόπο αντίδρασης ορισμένων λαών. Συγκεκριμένα αν είχε μελετήσει καλύτερα την Ιστορία θα γνώριζε πως όταν όλοι πίστευαν πως η Ρωσία έχανε το Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, εκείνη έκανε την μεγάλη αντεπίθεση! Επομένως θα πρέπει να γνωρίζει πως αν άμεσα δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για την επίτευξη της ειρήνης, του χρόνου τέτοια μέρα αν είναι ακόμα στην καγκελαρία, μπορεί να γιορτάζει μόνο την ανεξαρτησία του Κιέβου, καθώς μπορεί να φαίνεται πως η πλάστιγγα του πολέμου γέρνει προς τη μεριά της ουκρανικής κυβέρνησης, στην ουσία όμως είναι πασιφανές πως η Μόσχα ακόμα και να θέλει, δεν μπορεί να κοιτάζει για πολύ ακόμα καιρό απαθής τη σφαγή των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.

Την ευθύνη για το έγκλημα που διαπράττεται στην ανατολική Ουκρανία δεν το φέρει μόνο ο κ. Ομπάμα και η κα. Μέρκελ, καθώς σε αυτό έχουν και συνενόχους όλες τις χώρες της ΕΕ και δυστυχώς και της ελληνικής κυβέρνησης η οποία με τη συγκατάθεση της και την αδράνεια της σε όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία βάφει έμμεσα τα χέρια της με αίμα, όπως δηλαδή έπραξε και η κυβέρνηση Σημίτη στον πόλεμο της Γιουκοσλαβίας. Και καλό είναι που εντός των συνόρων Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν πάρει προσωπικά το ζήτημα της απομόνωσης της Χρυσής Αυγής, όταν όμως την ίδια ώρα κλείνουν τα μάτια στο άγριο έγκλημα της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, πραγματικά κάτι δεν πάει καλά.

Πριν προλάβετε να μου πείτε γιατί δεν με πειράζει που την άλλη βδομάδα ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Ποροσένκο στο Μινσκ και με πειράζει η επίσκεψη της Μέρκελ στο Κίεβο, η απάντηση είναι απλή. Πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις ο Ρώσος πρόεδρος, δυστυχώς είναι υποχρεωμένος να συνομιλήσει ακόμα και με το διάολο αν αυτό είναι για την ασφάλεια των ζωών των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας, αλλά και για να δείξει πως σε κάθε κάλεσμα για την επίλυση της κρίσης, η Ρωσία δηλώνει πρώτη «παρούσα».

crashonline

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top