Select Menu


Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αφελής που να πιστεύει ότι θα πληρωθούν ποτέ τα 68 δις ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, τα οποία μάλιστα αυξάνονται με ρυθμό 1 δις το μήνα, τα 77 δις ευρώ περίπου ληξιπρόθεσμα δάνεια προς τις τράπεζες και τα 20 περίπου δις ευρώ οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όποιος το πιστεύει αυτό, ζει απλά στον κόσμο του, εκτός πραγματικότητας και μάλιστα εμποδίζει και τις εξελίξεις. Δεν έχει παρά ναδιαπιστώσει την αδυναμία των εφοριών να βρουν έστω κάποια περιουσιακά αντικείμενα των οφειλετών για να βγάλουν στον πλειστηριασμό, ο οποίος και όταν γίνεται δεν αποφέρει τίποτα. Οι Έλληνες οφειλέτες μόνο προς την εφορία, αγγίζουν ήδη τα 2,5 εκατομμύρια. Τα βάρη τα σηκώνουν πλέον λίγοι, οι οποίοι όμως μειώνονται κι αυτοί δραματικά μέρα με τη μέρα. Η Ελλάδα βαδίζει προς εντελώς λάθος κατεύθυνση. Χρειαζόμαστε επειγόντως άλλη πολιτική και άλλους πολιτικούς. Χρειαζόμαστε επειγόντως Σεισάχθεια.

Όσο λοιπόν θα υπάρχουν αυτά τα χρέη, τα οποία κρατούν αιχμαλώτους εκατομμύρια Έλληνες, όσο θα εξακολουθούν να προστίθενται νέοι φόροι και να εξαντλούνται και αυτοί που ακόμα κάτι έχουν να δώσουν, τόσο η Ελλάδα θα βαδίζει προς την καταστροφή, προς το δρόμο χωρίς γυρισμό. Ο "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ", η δέσμευση του ΑΦΜ, οι φορολογικές ενημερότητες και οι φυλακίσεις για χρέη, στην ουσία μετατρέπουν ελεύθερους πολίτες σε δούλους, αφού τους στερούν τη δυνατότητα να αναπτύξουν επιχειρηματική και γενικά οικονομική δραστηριότητα. Τους στερούν ζωτικά ανθρώπινα δικαιώματά τους και απονευρώνουν την κοινωνία.

Η όλη κατάσταση θυμίζει την αρχαία Αθήνα, τις παραμονές τις ανάληψης των εξουσιών από τον Σόλωνα, με τη συναίνεση όλων των αντιμαχόμενων πλευρών, όταν η πόλη της Αθήνας έφτασε πλέον στα πρόθυρα της διάλυσης, εξ αιτίας των χρεών και των ακτημόνων.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται έναν νέο Σόλωνα. Η πατρίδα μας θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μόνο όταν θα απελευθερωθούν εκατομμύρια Έλληνες από την φορολογική και γενικότερα οικονομική αιχμαλωσία τους, από το καθημερινό άγχος τους και από τον κίνδυνο της φυλάκισης και της απώλειας των περιουσιών τους. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια νέα ψυχολογία. Απαιτείται λοιπόν μια νέα Σεισάχθεια για όλα τα χρέη προς την εφορία, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν απαιτηθεί νέο νόμισμα, ακόμα κι αυτό.

Μόνο με μια νέα αρχή, με λογικούς φόρους και με όλους τους Έλληνες απελευθερωμένους, από τα δεσμά των χρεών, μπορεί να υπάρξει μια νέα αρχή, ένας νέος Χρυσός Αιώνας. Οι δανειστές του κράτους θα πάρουν τα χρήματά τους, όσα φυσικά δικαιούνται να πάρουν και όταν θα έχουμε να πληρώσουμε. Διαφορετικά, απλά δεν γίνεται.

Μερικοί θα σπεύσουν να πουν ότι δεν πρέπει να την γλιτώσουν οι μπαταχτσήδες και τα λαμόγια και να την πληρώσουν οι ευσυνείδητοι. Σήμερα όμως, δεν υπάρχουν οι λιγοστοί μόνιμοι μπαταχτσήδες, οι οποίοι πάντα βρίσκουν τρόπους. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια κανονικοί ευσυνείδητοι πολίτες με πραγματική οικονομική αδυναμία.

Και στο κάτω κάτω, αυτοί που δεν θέλουν να υπάρξει Σεισάχθεια, γιατί δεν θέλουν να την γλιτώσουν οι μπαταχτσήδες, ας καθίσουν (ως ευσυνείδητοι) να συνεχίσουν να σηκώσουν μόνοι τους όλα τα βάρη. Έτσι κι αλλιώς, αυτοί που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία δεν πρόκειται να πληρώσουν.

hassapis-peter

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top