Select Menu


Η κρίση στις σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας και ο πόλεμος στο Ιράκ έφεραν στα κρατικά ταμεία μιας ευρωπαϊκής χώρας, περισσότερα από 20 δισ. ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο!

Μη βιαστείτε να σκεφτείτε πως η χώρα αυτή είναι η Γερμανία, καθώςμιλάμε για τη Νορβηγία, η οποία με συνολικά 23 δισεκατομμύρια ευρώ γέμισε το κρατικό ταμείο της, μέσα σε ένα τρίμηνο από την κρίση στο Ιράκ και την Ουκρανία!

Μάλιστα, το ''ράλι'' των ενεργειακών μετοχών και των αναδυόμενων αγορών το δεύτερο τρίμηνο του 2014, εν μέσω των κρίσεων σε πολλές περιοχές του κόσμου, έφερε υπερ-κέρδη στη Νορβηγία.
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, το εκπληκτικό είναι ότι το κρατικό ταμείο για τις συντάξεις στη Νορβηγία κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ταμείο που διαχειρίζεται συνολικά 880 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε αποδόσεις 4% από τις μετοχές, 2% από ομόλογα, ενώ το real estate απέδωσε 3%.

"Οι χρηματιστηριακές αγορές ενισχύθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και οι αναδυόμενες αγορές είχαν καλύτερες επιδόσεις", τόνισε σε ανακοίνωσή του ο CEO του μάνατζμεντ επενδύσεων της Norges Bank, που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ταμείο.

Τέλος, ας σημειωθεί πως οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας, όπως ηRoyal Dutch Shell, σημείωσαν σημαντική αύξηση, καθώς οι κρίσεις σε Ιράκ και Ουκρανία- Ρωσία εκτόξευσαν τις τιμές του πετρελαίου!

toxwni

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top