Select Menu


Μία τοιχογραφία σε μία χριστιανική εκκλησία του 14ου αιώνα, στη Ρουμανία, απεικονίζει έναν ιπτάμενο δίσκο και θυμίζει παρόμοια αντικείμενα που έχουν παρατηρηθεί σε πίνακες και κέρματα από τον 4ο αιώνα μέχρι και τον 17ο αιώνα μ.Χ.

Η τοιχογραφία ήρθε στο φως όταν οι Gilli Schechter και Hannan Sabat, ερευνητές UFO του Ισραηλινού Οργανισμού Έρευνας Εξωγήινων (EURA), ανέφεραν ότι έλαβαν μία φωτογραφία από τη μάρτυρα Catalina Borta, η οποία την φωτογράφισε επισκεπτόμενη την «Biserica Manastirii», δηλαδή την εκκλησία της Δομινικανής Μονής της πόλης Σιγκισοάρα. 

Η Σιγκισοάρα θεωρείται η γενέτειρα του Βλαντ του Ανασκολοπιστή, ο οποίος ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα.


Η τοιχογραφία απεικονίζει ένα δισκοειδές αντικείμενο πάνω από ένα κτίριο που πνίγεται στους καπνούς και γράφει στο κάτω μέρος μια λεζάντα στα γερμανικά που λέει «Israel, hoffe auf den Herrn». Η φράση μεταφράζεται σε «Ισραήλ, την ελπίδα σου στον Κύριο» και είναι ένα απόσπασμα των Ψαλμών της Αναβάσεως, c.130 v.7.

Η ζωγραφιά πάντως φαίνεται να είναι πολύ παλιά, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς η χρονολόγηση της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Μονής, η εκκλησία χτίστηκε αρχικά τον 14ο αιώνα, αλλά καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε τον 17ο. Αν και θα έπρεπε να ανήκει στη περίοδο της ανοικοδόμησης της Εκκλησίας, η λεζάντα αποκαλύπτει ότι η ζωγραφιά επιβίωσε της καταστροφής και χρονολογείται πιθανότατα μετά το 1523, όταν η Βίβλος είχε μεταφραστεί στα γερμανικά.

ufotruth-gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top