Select Menu


Δικογραφία για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σχηματίστηκε σε βάρος του προϊσταμένου του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας την περίοδο 2008-11, καθώς πολύμηνη έρευνα της οικονομικής αστυνομίας κατέδειξε όργιο οικονομικών ατασθαλιών.

Όπως ανακοινώθηκε απο την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με σκοπό την εξακρίβωση πρόκλησης οικονομικής ζημίας σε βάρος του Δημοσίου και την αναζήτηση τυχόν ποινικής ευθύνης, του τότε προϊσταμένου του γραφείου. Αποτέλεσμα να διαπιστωθούν οι ατασθαλίες του τότε προϊσταμένου, που εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 57χρονος είχε πάρει δάνειο 40.000 ευρώ απο ρουμανική τράπεζα, με εγγυητή τον ίδιο, χωρίς έγκριση Οργανισμού, για δαπάνες και διαφημιστικό υλικό, ενώ διαπιστώθηκαν δαπάνες χωρίς έγκριση προϋπολογισμού, «εσωτερικοί δανεισμοί» απο υπηρεσία σε υπηρεσία, δεν καταβάλονταν εργασιακες εισφορές, εμφανίζονταν μισθοδοσίες μεγαλύτερου ποσού απο τις προβλεπόμενες, εμφανίζεται έλλειμα 68,4 χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό για τουριστικές εκθέσεις, ενώ έχουν εγκριθεί δαπάνες για φοροτεχνικές υπηρεσίες απο συγκεκριμένη εταιρεία και τα παραστατικά είναι απο άλλη εταιρεία.

Επιπλέον, για το 2009 καταχωρούνται αμοιβές, ύψους 13.700 ευρώ, στον 57χρονο, οι οποίες αφορούν το έτος 2008 και δεν αιτιολογούνται, ενώ ταυτόχρονα για τις παραπάνω αμοιβές δεν έχει αποδοθεί και ο αναλογούν φόρος.

Τέλος, η πληρωμή όλων των δαπανών πραγματοποιούνταν με μετρητά, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στη σχετική εγκύκλιο, προβλέπεται ότι, οι πληρωμές πρέπει να πραγματοποιούνται με επιταγές και τραπεζικά εμβάσματα. Επιπρόσθετα, από τον οικονομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος τότε προϊστάμενος, πραγματοποίησε δαπάνες συνολικού ποσού 53.683,92 ευρώ, χωρίς την έγκριση της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΟΤ.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια διαβιβάσθηκε σε τακτικό ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top