Select Menu



Θέλει να αρπάξει τους Έλληνες από τα μαλλιά, να τους βουτήξει το κεφάλι μέσα στο νερό και λίγο πριν σκάσουν να τους αφήνει να πάρουν μία ανάσα και μετά πάλι το ίδιο…

Το πρωτοφανές μίσος της Γερμανίδας καγκελαρίου εναντίον της Ελλάδας και του λαού της, που θεωρεί ότι πρέπει να τους βασανίσει κανείς, αλλά και τη δική της «άρρωστη» ψυχοσύνθεση, αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα, στο ΠΑΡΟΝ.

Μας «μάλωναν» μέχρι τώρα, οι κυβερνητικοί «παπαγάλοι» όταν παρομοιάζαμε την Ανγκελα Μέρκελ με τον Αδόλφο Χίτλερ, εξηγώντας ότι η πολιτική που επιβάλει στην Ελλάδα, συνιστά μια άλλης μορφής Κατοχή.

Ενοχλούνταν με τους διαδηλωτές, που παρουσίαζαν τη Γερμανίδα καγκελάριο με τη σβάστικα, θεωρώντας ότι αδικείται η «δημοκράτισσα» κα. Μέρκελ. Κι ας ήταν φανερή η περιφρόνηση, αλλά και το μίσος που έκρυβαν για την Ελλάδα και το λαό της, οι πολιτικές που επέβαλε, με τη δύναμη της οικονομικής της υπεροχής.

Να, λοιπόν, που τώρα έρχεται η επιβεβαίωση με τα λόγια της ίδιας της κας. Μέρκελ, όπως αποκαλύπτονται στο σχετικό ρεπορτάζ, στο ΠΑΡΟΝ. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η Γερμανίδα καγκελάριος δε δίστασε να φανερώσει μπροστά σε άλλους ηγέτες, όπως ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας και ο τότε πρωθυπουργός του Κατάρ, το βαθύτατο μίσος της για τους Ελληνες, αλλά και την αυταρχική νοοτροπία της, που με τόση επιμέλεια προσπαθεί να κρύψει, κάτω από τη «μάσκα» της….. εκλεγμένης, δημοκρατικής ηγέτιδας.

Αλλα αποκαλύπτουν, όμως, οι φράσεις, που άφησε να φύγουν απ` τα χείλη της, σ` εκείνη τη συνάντηση. Κατά τη «φίλη της χώρας μας», όπως την εμφάνιζαν τα εγχώρια «παπαγαλάκια»: «Τους Ελληνες πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το κεφάλι μέσα μέχρι να καταλάβουν».

Να μας συγχωρείται, αλλά τέτοια αντίληψη, για τη μεταχείριση ενός άλλου λαού, υποτίθεται, μάλιστα, «συμμάχου» και «εταίρου», μόνο τη νοοτροπία και τη στάση της ναζιστικής Γερμανίας, θα μπορούσε να τη συγκρίνει κανείς.

Προκαλεί ανατριχίλα δε, ότι η φρασεολογία της κας. Μέρκελ, παραπέμπει σε μαρτύρια, σαν αυτά που έκανε η Γκεστάπο, στους Ελληνες πατριώτες, στα υπόγεια της οδού Μέρλιν. Θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς αυτή τη συμπεριφορά, ως….. αναδρομική τιμωρία των Ελλήνων, γιατί τόλμησαν ν` αντισταθούν στους ναζί κατακτητές.

Αποκαλύπτει όμως και τη δική της ψυχοσύνθεση, που, όπως και στην περίπτωση του Χίτλερ, διαμορφώθηκε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες, του αυστηρού οικογενειακού και πολιτικού περιβάλλοντος, που διαμόρφωσε το χαρακτήρα της.

Τον ιερέα πατέρα, αλλά και το αυταρχικό, μονοκομματικό καθεστώς της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Ενας «θανατηφόρος» συνδυασμός που ήταν σχεδόν «αναπόφευκτο» να βγάλει ένα «Φρανκενστάϊν».

Ετσι εξηγείται η περιφρονητική της στάση, απέναντι σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς, με τελευταίο δείγμα γραφής, την αντιμετώπιση του Αντώνη Σαμαρά, κατά την τελευταία συνάντηση τους, όταν, με ύφος αποικιοκράτη του 19ου αιώνα….. έδινε εντολές στον Ελληνα πρωθυπουργό, για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει και για το αν θα πρέπει να κάνει ή όχι, εκλογές.

Αλλά και πριν, στο μεν Γιώργο Παπανδρέου είχε «απαγορεύσει» να κάνει δημοψήφισμα, ενώ στον Κώστα Καραμανλή είχε….. κόψει και την καλημέρα, επειδή αρνούνταν να παραλάβει το ελαττωματικό υποβρύχιο.

Χαρακτηριστικά της νοοτροπίας της, άλλωστε, είναι και όσα αποκαλύπτει ο τέως υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τίμοθι Γκάϊτνερ, στο αυτοβιογραφικό του έργο, όπου λέει ότι η κα. Μέρκελ, καθώς και ο, ίδιας αντίληψης, κος. Σόιμπλε, μιλούσαν για την Οικονομία…… με όρους Παλαιάς Διαθήκης!

Το μίσος της για την Ελλάδα, εξ άλλου, φάνηκε και από την τελευταία δήλωση της, για το Σκοπιανό, όταν αποκαλούσε το γειτονικό κράτος «Μακεδονία», που….. πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, αγνοώντας προκλητικά την απόφαση του Βουκουρεστίου.

Βέβαια, βρίσκει και τα κάνει, αφού η εγχώρια πολιτική-και όχι μόνο-ελίτ, σπεύδουν να…. προσφέρει γη και ύδωρ, ως γνήσιοι απόγονοι των «γερμανοτσολιάδων» της Κατοχής.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top