Select Menu



Eπιστολή σε όλους τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έστειλε ο Νότης Μαριάς υπογράφοντας ως βουλευτής Ηρακλείου και μέλος του πολιτικού κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που συνεργάζεται εκλογικά με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στην επιστολή όπως είχε προαναγγείλει προτείνει στους συναδέλφους του σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσουν όλοι μαζί από τη Βουλή στις 31 Μαΐου και να ενωθούν με τον ελληνικό λαό, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Τέλος ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι "μετά την αποχώρησή μας από τη Βουλή και δεδομένου ότι δεν παραιτούμαστε από την ιδιότητα του Βουλευτή, θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξεως να αποποιηθούμε τη βουλευτική μας αποζημίωση και τις λοιπές οικονομικές παροχές που προβλέπονται για τους βουλευτές, διατηρώντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά, πολιτικά και λοιπά θεσμικά δικαιώματα που απορρέουν από την βουλευτική μας ιδιότητα (ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα κτλ.), τα οποία να ασκούμε όπου και όπως προβλέπει το Σύνταγμα". Και καταλήγει: "Επισημαίνεται ότι η αποχώρησή μας από τη Βουλή δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες, οι οποίες ως προς την αριθμητική τους δύναμη θα παραμείνουν ως έχουν.

Το πλήρες κείμενο της εν λόγω επιστολής του Νότη Μαριά έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει πλέον απαξιωθεί πολιτικά, θεσμικά και ηθικά λόγω της αντισυνταγματικής και αντικοινοβουλευτικής δράσης της κυβέρνησης και των κομμάτων του μνημονιακού τόξου που την στηρίζουν.

Τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αποτέλεσμα της δράσης της Τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων ήδη από το Μάιο του 2010 με την αντισυνταγματική υιοθέτηση του Μνημονίου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η δανειακή σύμβαση Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης ενώ έχει κατατεθεί για κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήδη από τον Ιούνιο του 2010 και έχει εκτελεστεί κανονικά, ακόμη εκκρεμεί για κύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής!!!

Όλοι είμαστε μάρτυρες της παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής που έλαβε χώρα όταν η πλειοψηφία των βουλευτών δι΄ εγέρσεως έκανε δεκτή την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του Μεσοπρόθεσμου, πλην όμως το Προεδρείο της Βουλής αποφάνθηκε ότι είχε συμβεί το αντίθετο!!!
Όλοι είμαστε μάρτυρες της παραβίασης του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής σε σχέση με τη διαδικασία ψηφοφορίας (ψηφοδέλτια/κάλπες) για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του «κράτους έκτακτης ανάγκης» που έχουν στήσει οι μνημονιακές δυνάμεις και της νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθετούνται και εκδίδονται μαζικά κατά παράβαση του άρθρου 44 του Συντάγματος και τις οποίες καλείται εκ των υστέρων να κυρώσει τυπικά η Βουλή.

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί απαξιώνουν συστηματικά τη Βουλή αφού αρνούνται να προσέλθουν στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο με αποτέλεσμα πάνω από το 50% των Επίκαιρων Ερωτήσεων να ματαιώνονται λόγω δήθεν «κωλύματος υπουργού».

Τέλος, η υιοθέτηση πληθώρας τροπολογιών της τελευταίας στιγμής σε άσχετα νομοσχέδια έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα φαινόμενα, όπως στην υιοθέτηση της τελευταίας τροπολογίας για την απαλλαγή των τραπεζιτών λόγω παράνομων χρηματοδοτήσεων.

Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε άραγε να συμμετέχουμε στις εργασίες της Βουλής τη στιγμή που το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της παραβιάζονται βάναυσα από τη μνημονιακή συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία;

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ από τη Βουλή στις 31 Μαΐου με αφορμή την επέτειο των πλατειών αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια τον Μάιο του 2011 και να ενωθούμε με τον ελληνικό λαό, προκειμένου ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το άρθρο 120 του Συντάγματος.
Μετά την αποχώρησή μας από τη Βουλή και δεδομένου ότι δεν παραιτούμαστε από την ιδιότητα του Βουλευτή, θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξεως να αποποιηθούμε τη βουλευτική μας αποζημίωση και τις λοιπές οικονομικές παροχές που προβλέπονται για τους βουλευτές, διατηρώντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά, πολιτικά και λοιπά θεσμικά δικαιώματα που απορρέουν από την βουλευτική μας ιδιότητα (ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα κτλ.), τα οποία να ασκούμε όπου και όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Επισημαίνεται ότι η αποχώρησή μας από τη Βουλή δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες, οι οποίες ως προς την αριθμητική τους δύναμη θα παραμείνουν ως έχουν.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, στο βαθμό που συμφωνείτε με την πρότασή μου αυτή, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας.

Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία μας.
Μόνο έτσι θα κλείσουμε το δρόμο στην Τρόικα, η οποία έχει φαλκιδώσει τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.
Μόνο έτσι θα στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα στον ελληνικό λαό.
Μόνο έτσι θα ανοίξουμε το δρόμο για την άμεση δημοκρατία.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νότης Μαριάς»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top