Select Menu



Τάσσονται υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού», υπό προϋποθέσεις…

Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται εν δυνάμει στο εσωτερικό της Ν.Δ. μια ευδιάκριτη τάση, που δεν αποκλείει –υπό προϋποθέσεις φυσικά- ακόμα και μια μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Τα γαλάζια στελέχη τα οποία κάνουν την παραπάνω εκτίμηση προέρχονται κυρίως απ’ το λεγόμενο «καραμανλικό» τμήμα της Ν.Δ.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση, ότι εκφράζουν και τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος αφενός παραμένει σταθερός στη θέση ότι δεν σχολιάζει επίσημα ούτε δημόσια τις πολιτικές εξελίξεις και αφετέρου δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένα να μιλά εξ’ ονόματός του. Και το διευκρινίζουμε αυτό, για να μην δημιουργηθούν περίεργοι συνειρμοί και παρεξηγήσεις…

Τα γαλάζια στελέχη τα οποία κάνουν λόγο για μια ίσως «αναγκαστική συγκατοίκηση» μεταξύ της Ν.Δ, και του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στην επιλογή της πόλωσης που έχει κάνει η ηγεσία Σαμαρά έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτιμούν ότι θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας, διότι δεν αποκλείεται να προκύψει απ’ τις επόμενες εθνικές εκλογές ένα αποτέλεσμα που να μην είναι διαχειρίσιμο χωρίς τη συγκρότηση ενός «μεγάλου συνασπισμού» απ’ τα δυο μεγαλύτερα κόμματα, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο ή –ακόμα χειρότερα- διασπαστεί, με δεδομένο ότι και η ΔΗΜΑΡ έχει εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον.

Επομένως, καταλήγουν, στάση στοιχειώδους εθνικής ευθύνης απαιτεί να μην κοπούν οι γέφυρες με το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει υποστολή της κριτικής έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άλλο όμως κριτική και άλλο ακραία πόλωση», τονίζουν.

Και διαφοροποιούνται σαφέστατα από τοποθετήσεις σαν αυτές που κάνει συνήθως ο Άδ. Γεωργιάδης ή ακόμα και η νέα εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοφία Βούλτεψη η οποία έχει φτάσει μέχρι τις αναφορές ακόμα και… στον Άρη Βελουχιώτη προκειμένου να «αποστομώσει» τον Αλ. Τσίπρα!

Να σημειώσουμε ακόμα ότι τα στελέχη της Ν.Δ. τα οποία δεν αποκλείουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν επίσης, ότι δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί και η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ψήφους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, όσο κι αν κάτι τέτοιο φαντάζει σήμερα σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

«Αυτό», υπογραμμίζουν, «ίσως επιβληθεί απ’ το κλίμα που θα διαμορφωθεί το φθινόπωρο, αν οι δανειστές μας βάλουν πάλι το μαχαίρι στο λαιμό και εκβιάσουν με δεσμεύσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας»…

newsbomb

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top