Select Menu


Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν μια εμφανίσιμη έφηβη που ακούει στο όνομα η "Kodomoroid" (από την ιαπωνική λέξη "kodomo" που σημαίνει παιδί και το "android") παρουσίασε μία είδηση σεισμού και μια επιδρομή του FBI, ενώπιον δημοσιογράφων στο Τόκιο.

Δημιουργός της ο καθηγητή ρομποτικής, Hiroshi Ishiguro με τον οποίο δε δίστασε να αστειευτεί λέγοντας:"Έχεις αρχίσει να μοιάζεις με ρομπότ"!

"Το όνειρό μου είναι να έχω τη δική μου τηλεοπτική εκπομπή στο μέλλον. Αν ακούσετε για καμία κενή θέση παρουσιαστή, σας παρακαλώ ενημερώστε με", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα πλαισιώθηκε από μία πιο ώριμη συνάδελφο, την "Otonaroid" (από το "οtona" που σημαίνει ενήλικος), από την οποία μάλιστα ζητήθηκε να παρουσιάσει τον εαυτό της.



Και τα δύο ανδροειδή θα βρίσκονται στο Εθνικό Μουσείο "Αναδυόμενης" Επιστήμης και Καινοτομίας του Τόκιο, ώστε η αλληλεπίδρασή τους με τους επισκέπτες να βοηθήσει τον Ishiguro στη συλλογή δεδομένων για τις μελέτες του σχετικά με τις ανθρώπινες αντιδράσεις στις μηχανές.

Σε δήλωσή του στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο 50χρονος Ishiguro ανέφερε "Θα μας δώσει σημαντικές πληροφορίες στην έρευνά μας για το τι σημαίνει τελικά να είσαι άνθρωπος. Θέλουμε τα ρομπότ μας να γίνουν όλο και πιο έξυπνα".

news247

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top