Select Menu


Αν προσπαθείτε να σκέφτεστε θετικά για τον εαυτό σας και τους άλλους , βρίσκεστε πολύ πιο κοντά στο να είστε ο πιο ευτυχισμένος εαυτός σας .

Παρακάτω είναι 19 πράγματα που κάνουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι , που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε .

1 . Ανησυχούν για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν

Νιώθουμε όλοι ένοχοι μερικές φορές καθώς σκεφτόμαστε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα , αν είχαμε επιλέξει ή ενεργήσει διαφορετικά .

Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι μία αδιέξοδη τακτική . Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι συνηθίζουν να μελαγχολούν για το " μπορούσα να έχω , θα πρέπει να έχω, θα έπρεπε να κάνω " της ζωής , αλλά είναι σημαντικό να μην ανησυχείτε για τα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Αντ 'αυτού, θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και απλά να προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο την επόμενη φορά !

Μπορούμε , έτσι, ακόμη και να καταλήξουμε να είμαστε ευχαριστημένοι που κάναμε κάποια λάθη .

2 . Εγκαταλείπουν όταν τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ ζόρικα

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να υποχωρούν , όταν τους παρουσιάζεται μια πρόκληση .

Είναι εύκολο να εγκαταλείψεις τον αγώνα , όταν τα πράγματα φαίνονται σαν μια χαμένη υπόθεση , αλλά η ενίσχυση μέσω του αγώνα και η επιμονή θα αποφέρει συνήθως καλά αποτελέσματα . Η εγκατάλειψη του αγώνα είναι αυτό που σας αφήνει να νιώθετε ηττημένος .

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα , ο αγώνας τονώνει την εμπιστοσύνη και μας διαβεβαιώνει ότι , όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει , κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να το πετύχουμε να συμβεί !

3 . Βλέπουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους

Οι άνθρωποι που βλέπουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά συνηθίζουν να παίρνουν και την ζωή τους πάρα πολύ σοβαρά ,σε γενικές γραμμές .

Αν είστε σε θέση να κάνετε ένα βήμα πίσω και να γελάσετε με τον εαυτό σας και τον παραλογισμό της ζωής πότε-πότε , τα πράγματα δεν θα φαίνονται τόσο τρομερά .

4 . Ποτέ δεν ασκούνται σωματικά

Η άσκηση έχει αμέτρητα ψυχικά και σωματικά οφέλη . Όσο περισσότερο ασκείστε , τόσο καλύτερα θα αισθάνεστε για τον εαυτό σας και το πιο πιθανό είναι να ζήσετε μ' έναν υγιεινό τρόπο ζωής . Το να παρατήσετε την άσκηση ,επιλέγοντας ένα πιο καθιστικό τρόπο ζωής, μπορεί να έχει μια συνολική αρνητική επίδραση στη διάθεση ,στην υγεία και στην ευτυχία . Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που ταιριάζουν με διαφορετικές διαθέσεις !

5 . Θέτουν ανέφικτους στόχους για τον εαυτό τους

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καθορισμός στόχων για τον εαυτό μας είναι σημαντικός Είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουν τα πράγματα !

Αλλά μπορεί να προκύψει πρόβλημα ,όταν οι στόχοι είναι μη ρεαλιστικοί και ανέφικτοι . Αν και πιστεύουμε ότι είναι σπουδαίο να προσπαθούμε να φτάσουμε σε κορυφαίες επιδόσεις , οι άνθρωποι που επιλέγουν για τους εαυτούς τους αδύνατα πρότυπα θα αισθάνονται απογοητευμένοι, αν δεν πετύχουν. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να θέτετε μικρούς και εφικτούς στόχους για τον εαυτό σας και θα αισθανθείτε υπέροχα όταν τους πετύχετε και μάλιστα όταν τους υπερβείτε . Θυμηθείτε - κανείς δεν είναι τέλειος !

6 . Τρώνε συχνά ανθυγιεινά τρόφιμα

Ο καθένας έχει μία ένοχη προτίμηση για κάποια απολαυστική τροφή ( Θέλει κανένας σοκολάτα ή τηγανητές πατάτες ? ) .

Υποστηρίζουμε πλήρως την περιστασιακή απόλαυση . Ωστόσο , οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να αφήνουν τις αδυναμίες τους να γίνονται συνήθειες . Το να τρώτε υγιεινές τροφές μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας , να σας δώσει περισσότερη ενέργεια και να βελτιώσει τη φυσική υγεία σας . Πλέον, υπάρχουν τόσες πολλές καλές υγιεινές συνταγές εκεί έξω για να δοκιμάσετε !

7 . Δεν κοιμούνται αρκετά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος ! Η ποσότητα του ύπνου που παίρνετε αντιστοιχεί με το πόσο ευτυχισμένη και παραγωγική θα είναι η επόμενη μέρα .

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι μία επιπλέον ώρα εργασίας είναι μια καλή ιδέα , αλλά εννέα φορές στις δέκα , η εργασία - και τα περισσότερα άλλα πράγματα - θα πρέπει να έχουν μικρότερη προτεραιότητα από τον ύπνο μιας καλής νύχτας . Επιλέξτε ένα καλό πρόγραμμα για τις ώρες ύπνου σας. Θα βοηθήσει και την ομορφιά σας!

8 . Eπικεντρώνονται στις αδυναμίες και όχι στις δυνάμεις τους.

Όλοι έχουμε τις ανασφάλειες μας - το κλειδί είναι να αγκαλιάσουμε τα προτερήματα μας και να προσπαθήσουμε να μην επικεντρωνόμαστε στις αδυναμίες μας . Η αυτοβελτίωση είναι σημαντική, αλλά οι δυστυχισμένοι άνθρωποι συνηθίζουν να στέκονται πάρα πολύ στις αδυναμίες τους , αντί να προσπαθούν να έχουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους . Πρέπει να γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και να τις παραδεχόμαστε , αλλά ποτέ δεν πρέπει να τις αφήσουμε να μας κρατάνε πίσω !

9 . Ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα μέσα μαζικής κοινωνικής ενημέρωσης

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος ! Αυτές τις μέρες οι άνθρωποι περνάνε ολόκληρη τη ζωή τους σε απευθείας σύνδεση και υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα σε αυτή την υπερβολική χρήση των μέσων μαζικής κοινωνικής ενημέρωσης . Για να αναφέρουμε το σπουδαιότερο , μπορεί να ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους άλλους ανθρώπους . Είναι υπέροχο ότι ο φίλος σας μόλις έπιασε μια νέα δουλειά , παντρεύτηκε ή είχε ένα μωρό , αλλά είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ότι εσείς βρίσκεστε σε ένα διαφορετικό - και εξίσου σημαντικό ! - τμήμα της ζωής σας .

Είναι μια καλή ιδέα να απομακρυνθούμε λίγο από την οθόνη και να δούμε τα πράγματα με άλλη προοπτική . Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι συνηθίζουν να γαντζώνονται επάνω σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ν' ανησυχούν πάρα πολύ για το πώς φαίνονται στους άλλους ανθρώπους ,κάτι που μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στον τρόπο που βλέπουν τους εαυτούς τους .

10 . Παραμένουν σε περιοχές που νιώθουν άνετα

Είναι εύκολο να μείνετε σε περιοχές που νιώθετε άνετα , όπου αισθάνεσθε ασφαλείς και όπου η δυνατότητα κινδύνου είναι χαμηλή .

Αλλά το να παραμείνετε εκεί πολύ καιρό σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε μερικά μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή.

Ένας τεράστιος παράγοντας που συμβάλλει στη δυστυχία είναι η πλήξη .

Και αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί δοκιμάζοντας νέα πράγματα και παίρνοντας κάποια ρίσκα !

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα πάντα και να πάτε για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο , αλλά ίσως μπορείτε να δοκιμάσετε ένα νέο είδος φαγητού , να δείτε μια παράσταση που ακούγεται ασυνήθιστη ή να κάνετε μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο κάπου , όπου δεν είχατε πάει ποτέ.

11 . Ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι συνηθίζουν να ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι . Στο τέλος της ημέρας , υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε για να ευχαριστήσετε τους άλλους ανθρώπους , έτσι ώστε αυτό που μετράει περισσότερο είναι το να αγαπάς τον εαυτό σου !

12 .Κουτσομπολεύουν ή μιλούν αρνητικά για τους άλλους

Οι μαμάδες μας μας δίδαξαν πολλά πράγματα. 'Eνα από τα σημαντικότερα μάθηματα είναι ότι , αν δεν μπορούμε να πούμε κάτι καλό , τότε δεν υπάρχει λόγος να πούμε οτιδήποτε.

Οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι μερικές φορές προσπαθούν να χαλάσουν την διάθεση των άλλων ανθρώπων για να νιώθουν οι ίδιοι καλύτερα, αλλά αυτό δεν λειτουργεί ! Μια καλύτερη λύση είναι να ανεβάσουν την διάθεση των άλλων και να προσπαθήσουν να νιώθουν όλοι ωραία !

13 . Εργάζονται πολύ

Ο καθένας αξίζει μια ημέρα ψυχικής υγείας ! Οι άνθρωποι που εργάζονται πάρα πολύ συχνά παραμελούν τις ανάγκες τους και μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια ημέρα για να κάνουν ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να επικεντρωθούν στον εαυτό τους !

14 . Απομονώνονται

Όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα , είναι εύκολο να απομονωθείς από τους ανθρώπους που νοιάζονται για σένα . Αλλά ο ελεύθερος χρόνος με τους στενούς φίλους και την οικογένεια ,όταν είσαι δυστυχισμένος, είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσεις καλύτερα ! Μερικές φορές η παρουσία άλλων ανθρώπων μπορεί να απομακρύνει από την σκέψη μας ό, τι μας χαλάει την διάθεση , έτσι ώστε το να περιβαλλόμαστε από αγαπημένους ανθρώπους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για ν' αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο .

15 . Δεν διασκεδάζουν ποτέ οι ίδιοι

Οι χαρούμενοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό να πηγαίνεις διακοπές ,ν' αλλάζεις τρόπο ντυσίματος ή να απολαμβάνεις μια ημέρα spa τώρα και στη συνέχεια . Οι άνθρωποι που δεν είναι ευχαριστημένοι μερικές φορές ξεχνάνε ότι η φροντίδα του εαυτού τους είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα των άλλων . Σιγουρευτείτε ότι φροντίζετε επαρκώς τον εαυτό σας !

16 . Αισθάνονται καλά με τον συμβιβασμό

Οι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι μένουν συχνά σε περιοχές που νιώθουν άνετα και είναι ικανοποιημένοι που τακτοποιούν τα πράγματα .

Με το να παραμένουμε κολλημένοι σε μια σχέση που δεν μας κάνει ευτυχισμένους ή με το να ασχολούμαστε με μια δουλειά όταν ενδιαφέρομαστε για κάποια άλλη , το να κινούμαστε πάνω σε μία σιδηροτροχιά μας κάνει να νιώθουμε ότι η ζωή μας έχει ισοπεδωθεί .

Οι χαρούμενοι άνθρωποι εργάζονται για βγούν οι ίδιοι από αυτές τις σιδηροτροχιές και να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να ξεκινήσουν να κινούνται προς την κατεύθυνση που θέλουν να πηγαίνουν !

17 . Αρνούνται να συγχωρήσουν

Οι δυστυχισμένοι τείνουν να κρατούν μνησικακίες , αλλά υπάρχει ελευθερία και ηρεμία στο να αποδεσμευθείς από τις καταστάσεις και να προσφέρεις συγχώρεση στον εαυτό σου και στους άλλους

18 . Αποφεύγουν τον σχεδιασμό και την οργάνωση

Η αποδιοργάνωση μπορεί να αφήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι οι ζωές τους είναι σε κατάσταση αρρυθμίας και σύγχυσης .

Ακόμα κι αν είναι κάτι τόσο απλό όσο η αλλαγή της θέσης των επίπλων του δωματίου σας ή η προσπάθεια να εφαρμόσετε στην ζωή σας κάποιες προσωπικές αρχές οργάνωσης , η αποκατάσταση της τάξης μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε σαν να έχετε ανακτήσει ένα μέτρο ελέγχου πάνω στα πράγματα . Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι που αποφεύγουν την οργάνωση και τον προγραμματισμό για το μέλλον τείνουν να είναι λιγότερο διατεθειμένοι να ασχοληθούν με τις αναποδιές και τις στροφές στη ζωή τους.

19 .Επικεντρώνονται μόνο στον εαυτό τους

Ενώ η φροντίδα για τον εαυτό σας είναι απαραίτητη , οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους .

Το να συμπεριφέρεστε στους άλλους με αγένεια ή το να επικεντρώνεστε συνεχώς στον εαυτό σας και τα προβλήματά σας μπορεί να είναι επιβλαβές για την ευημερία και την ευτυχία σας .

Είναι καταπληκτικό το τι ένα μικρό κομμάτι καλοσύνης και ένα βλέμμα στην γενικότερη εικόνα μπορεί να κάνει στην ψυχή σας !

(πληροφορίες απο english.farsnews.com)

Σχολιάζει ο Son Ofeon

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην Περσία.

Αν αυτά που διαβάσατε σας φαίνονται αυτονόητα, είστε σίγουρα στον δρόμο προς την ευτυχία.

Αν ήδη παραβαίνετε κάποιο από τα 19 παραπάνω σημεία, μπορείτε να αλλάξετε προς το καλύτερο και σας το εύχομαι.

Προσωπικά το άρθρο με προβλημάτισε αρκετά, γιατί το συνέδεσα μ' αυτά που κάνουν οι 'Ελληνες πολιτικοί σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Ξεκινάω από το πρώτο σημείο.

Ασχολούνται πολύ και σας προβληματίζουν με πράγματα που δεν μπορούν οι ίδιοι ν΄αλλάξουν.

Πρόκειται ποτέ να βρουν την λύση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας οι πολιτικοί ,που ηγούνται οι ίδιοι κομμάτων χρεοκοπημένων με άδεια ταμεία, χωρίς ποτέ να έχουν δουλέψει στην ζωή τους?

Περνάω στο δεύτερο σημείο.

Εγκαταλείπουν τα πράγματα όταν γίνονται ζόρικα. Θυμηθείτε μόνο τις συγκυβερνήσεις και τα κόμματα ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ και στο μέλλον το ΠΑΣΟΚ.

Αφού τα κάνουν όλα χειρότερα στη συνέχεια διαφοροποιούνται και δηλώνουν οι βουλευτές τους ότι διαφωνούν και δεν καταλάβαιναν τι ψήφιζαν.

Δεν έχουν όμως το θάρρος να πάνε σε εκλογές ή να πιέσουν για μία καλύτερη συμφωνία με την τρόικα.

Για το τρίτο σημείο δεν χρειάζεται να πω πολλά.

Νομίζουν για τον εαυτό τους ότι είναι σοβαροί και το διαλαλούν συνεχώς.

Ο κος Βενιζέλος μάλιστα νιώθει τόσο σοβαρός που μας απειλεί ότι αν δεν τον ψηφίσουμε θα πάει η χώρα προς το χάος.

Φαντάζομαι όμως ότι θα καταλάβει και αυτός στις ευρωεκλογές πόσο σοβαρά τον βλέπουν οι ψηφοφόροι: Με μονοψήφιο ποσοστό και πέμπτο κόμμα...

Για το τέταρτο σημείο η μόνη σωματική άσκηση που κάνει ο κος Βενιζέλος έχει να κάνει με τους μύες του προσώπου του και ειδικότερα της σιαγόνας του.

Για τον κο Σαμαρά δεν ξέρω αν ασκείται, αλλά σίγουρα στο μέλλον θα τρέχει και δεν θα φτάνει...

Από πίσω του όμως δεν θα έχει συναθλητές του κόμματος του, αλλά αυτούς που θα ερευνήσουν δικαστικά τά έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του.

Στο πέμπτο σημείο θα γελάσουμε πολύ.

Σε ποιά θέση νομίζει ότι θα βρίσκεται η ΝΔ στις ευρωεκλογές και με τι διαφορά?

Eκεί θα φανεί πόσο ανεδαφικό στόχο για πρωτιά έθεσαν οι ανόητοι της συγκυβέρνησης.

Είπαμε όμως ότι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να κάνουν τέτοια λάθη. Αυτό ισχύει περισσότερο για τους δυστυχισμένους φανατικούς οπαδούς της συγκυβέρνησης, που πιστεύουν σε σωτήρες προερχόμενους από την παράταξη ,που ως τώρα τους έκανε δυστυχισμένους...

Για τα σημεία 6 και 7 δεν μπορώ με σιγουριά να εκφέρω άποψη αν τρώνε υγιεινά ή κοιμούνται αρκετά.

Φαντάζομαι ότι ο ύπνος τους δεν θα είναι ήρεμος με κύριο εφιάλτη τους την προοπτική να χάσουν την εξουσία και να κάνουν παρέα στον 'Ακη Τσοχατζόπουλο ή στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Για τα σημεία 9 και 10 θα έλεγα ότι κάποια επαφή με την πραγματικότητα δεν θα τους έβλαπτε.

Είναι ωραίο να τους λιβανίζουν τα πουλημένα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι που ελέγχουν, αλλά η ελεύθερη επαφή με το εκλογικό κοινό τους είναι επικίνδυνη.

Τόσο μάλιστα επικίνδυνη που δεν εμφανίζονται συχνά ούτε στο φυσικό τους σπίτι , δηλαδή την Βουλή.

Αντίθετα προτιμούν να μπαίνουν στο σπίτι μας μέσω της τηλεόρασης, γνωρίζοντας ότι δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να ακούσουν την γνώμη μας γι' αυτούς στα Γαλλικά. Ευτυχώς όμως οι τηλεοράσεις έχουν διακόπτες και υπάρχει και το διαδίκτυο, όπου όλα είναι δυνατά.

Δεν θέλω να σας κουράσω αναλύοντας και τα 19 σημεία.

Θέλω μόνο να σας προβληματίσω για τις επόμενες εκλογές.

Δεν σας αξίζει άλλη δυστυχία και πρέπει όλοι να κάνετε κάτι για αυτό.

Ξεχωρίστε τους υποψηφίους, που σας προτείνονται ,σε ευτυχισμένους και δυστυχισμένους.

Διαλέξτε μόνο τους ευτυχισμένους και ψηφίστε τους.

Αυτοί ξέρουν να ζουν και σίγουρα μπορούν ν' αλλάξουν την ζωή σας προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχει ευτυχισμένος άνθρωπος που να μην έχει όραμα για το μέλλον.

Και το όραμα ενός ευτυχισμένου ανθρώπου περιλαμβάνει για όλους ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ.

Και τα τρία παραπάνω αγαθά δεν αποτιμώνται σε ευρώ, αλλά προυποθέτουν ενδιαφέρον που οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ και το δείχνουν καθημερινά με τις πράξεις τους...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top