Select Menu


Αλλα περίπου 300 σχολεία ανά τη χώρα δέχτηκαν την μάχαιραν της πολιτικής συρρίκνωσης της εκπαίδευσης, που με συνέπεια συνεχίζει να την εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας. Είτε με καταργήσεις και συγχωνεύσεις είτε με υποβιβασμούς, το υπουργείο ανοίγει τη μαύρη λίστα της χρονιάς με εκατοντάδες δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Σύμφωνα με την οριστική απόφαση, συγχωνεύονται 64 δημοτικά και 37 νηπιαγωγεία, καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία, ενώ υποβιβάζονται, δηλαδή, συρρικνώνονται, 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία. Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις, τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται στην Αττική, ενώ αρκετά είναι και στην περιφέρεια, τα καταργούμενα εντοπίζονται κυρίως σε Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, ενώ οι υποβιβασμοί καλύπτουν ευρύ γεωγραφικό φάσμα, από τη Μακεδονία-Θράκη έως την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η ίδια απόφαση περιλαμβάνει την ίδρυση πέντε δημοτικών και 12 νηπιαγωγείων και την προαγωγή 103 δημοτικών και 67 νηπιαγωγείων.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί και οι εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων πολλών σχολείων έδωσαν και χθες το «παρών», αντιδρώντας στις καταστροφικές συνέπειες που θα υποστεί η Παιδεία μετά την εφαρμογή της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, που ελήφθη στις 15 Μαΐου και αναρτήθηκε μόλις χθες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top