Select Menu



Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν έξι χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, αλλά έστω και τώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να προστατεύσει τη μνήμη του ηθοποιού, επικυρώνοντας σχετικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί στο MEGA από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό για τη διαχείριση της είδησης του θανάτου του ηθοποιού, η οποία υπήρξε θέμα πολλών ρεπορτάζ καναλιών και εφημερίδων.

Ωστόσο, το γεγονός της δολοφονίας περνούσε σε δεύτερη μοίρα, με τα μέσα να επικεντρώνονται στην προσωπική ζωή του Σεργιανόπουλου και στις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Η επιβολή του προστίμου απαντά σε αναφορές που έγιναν από εκπομπές του MEGA, οι οποίες αφορούσαν στην προσωπική του ζωή κι έθιγαν τον «πυρήνα» της ιδιωτικότητάς του, θίγοντας την ομοφυλοφιλία του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, εκπομπές του MEGA δεν περιορίστηκαν σε αυτό καθαυτό το γεγονός της δολοφονίας, αλλά ασχολήθηκαν με λεπτομέρειες περί του ευρεθέντος γενετικού υλικού, περί των προσώπων που κατά καιρούς συγκατοίκησαν με τον ηθοποιό, περί της ομοφυλοφιλίας του, περί των αιτιών της ομοφυλοφιλίας, περί του ότι ήταν συλλέκτης ανδρών από στέκια και πλατείες, περί του ότι ο εκλιπών άνηκε στον κύκλο των ναρκωτικών κ.ά.

koutipandoras

Αlma Libre-σχόλιο Μετά από 6 χρόνια το ΣτΕ αποφασίζει να προστατέψει τη μνήμη ενός ανθρώπου που τα κανάλια ''κατακρεούργησαν'' για δεύτερη φορά με την απάνθρωπη στάση τους. Αφού πρώτα τον εξευτέλισαν και τον διέσυραν με τον χειρότερο τρόπο, έπειτα τον ξέχασαν. Η ιστορία του Νίκου προκαλεί θλίψη, και εξαιτίας του τραγικού τρόπου με τον οποίο έφυγε από τη ζωή, αλλά και εξαιτίας της ''ανθρωποφαγίας'' που επικράτησε μετά. Νομίζω πως οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια του έκαναν μεγαλύτερο κακό από αυτό που προξένησε ο δολοφόνος. Εκείνος του στέρησε τη ζωή (δεν θα μπω τη διαδικασία να αναλύσω κάτω από ποιες συνθήκες). Ίσως με αυτό το τρόπο μπόρεσε να τον λυτρώσει από ένα αβάστακτο μαρτύριο. Οι δημοσιογράφοι όμως αμαύρωσαν ό,τι πιο ιερό, τη μνήμη του.
Όταν δολοφονήθηκε ο Νίκος ήμουν 13 χρονών. Στο άκουσμα της είδησης σοκαρίστηκα γιατί τον παρακολουθούσα από μικρή στα σίριαλ που πρωταγωνιστούσε. Ο θάνατος του, ήταν σαν μια μικρή ενηλικίωση. Ένα γεγονός που θα μπορούσε να περάσει αδιάφορα από μπροστά μου, με έκανε να σκεφτώ και να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα. Όσο περίεργο λοιπόν κι αν φαίνεται, ναι, το θέμα για 'μενα είναι σοβαρό.

Το γεγονός ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ιδιωτικότητα παραβιάζονται με αυτόν τον αισχρό και βρώμικο τρόπο αντικατοπτρίζει το πνευματικό και ηθικό μας επίπεδο. Η περιέργεια είναι και θα είναι στο αίμα των ανθρώπων, όμως πρέπει να υπάρχουν και όρια. Δυστυχώς όμως ορισμένοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα θέμα, είναι ικανοί να πουλήσουν και την ψυχή τους στον διάβολο!

Μακάρι να πάρουν σειρά και άλλα κανάλια (Star). Αν και τώρα πια δε νομίζω πως έχει σημασία..

*Νίκο, εγώ δεν σε ξεχνώ. Nα 'σαι καλά εκεί πάνω!


www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top