Select Menu


Τα τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις προωθημένες μονάδες readiness της 130ΣΜ στην Λήμνο και την 135ΣΜ στην Σκύρο

Μετά από δύο χρόνια, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας ενεπλάκησαν σε σκληρή αερομαχία με τουρκικά μαχητικά στην περιοχή του βορείου Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά τέσσερα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16C εισέβαλαν στον εθνικό εναέριο χώρο στο βόρειο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα βόρεια-βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και ενεπλάκησαν σε δύο περιπτώσεις με τέσσερα ελληνικά F-16C.

Τα τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις προωθημένες μονάδες readiness της 130ΣΜ στην Λήμνο και την 135ΣΜ στην Σκύρο.

Τα τέσσερα τουρκικά F-16C εισήλθαν στηον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα όπου βόρεια της Σαμοθράκης πραγματοποιήθηκε η πρώτη αερομαχία.

Στη συνέχεια τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά κατευθύνθηκαν βόρεια της Λήμνου και ακολούθως κινήθηκαν προς τα νότια της Λήμνου όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αερομαχία και αφού πέταξαν πλησίον της Λέσβου αποχώρησαν.

Η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά μαχητικά είχαν εμπλακεί σε αερομαχία ήταν τον Ιανουάριο του 2012.

epikaira

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top