Select Menu


Όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται ότι το νεο Σχέδιο Ανάν, αποτελέι μέσω κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς κανένα ώφελος.Ο μόνος που θα κερδίσει θα είναι οι ΗΠΑ, που το επιβάλλουν για να περάσει ο αγωγός με τα ισραηλινά και τα κυρπιακά κοιτάσματα, μέσω Κύπρου στην Τουρκία. Η Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Σχεδόν ολόκληρη η μέρα, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα.

Η έντονη του επιθυμία να συμμετάσχει στο πάθος του Κυρίου, διαφαίνεται και από κάποιες απλές, ωστόσο χαρακτηριστικές του πράξεις, Με αρνητικές δηλώσεις επανήλθε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος δήλωσε ότι στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό στη βάση των «πραγματικοτήτων στο νησί».

Τόνισε για ακόμα μια φορά ότι στην Κύπρο υπάρχουν «δύο λαοί», ενώ εισήγαγε και το θέμα της ύπαρξης δύο διαφορετικών θρησκειών και γλωσσών. Αναφέρθηκε και στο Βαρώσι (Αμμόχωστο), λέγοντας ότι αποτελεί μέρος της συνολικής λύσης του Κυπριακού και θα συζητηθεί κάτω από το κεφάλαιο για το εδαφικό, το οποίο χαρακτήρισε ως το πλέον δύσκολο, ως εκ τούτου θα συζητηθεί τελευταίο, όπως είπε.

Τέλος, μιλώντας για το θέμα των υδρογονανθράκων, υπενθύμισε περσινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «εάν οι Ελληνοκύπριοι ισχυρίζονται ότι διαθέτουν φυσικούς πόρους, αυτό σημαίνει ότι οι φυσικοί πόροι που βρίσκονται στο βορρά ανήκουν στο βορρά». Φυσικά είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα κοιτάσματα προς Βορά, και έτσι με το νέο Σχέδιο Ανάν οι τουρκοκύπριοι θα βάλουν χέρι στα κοιτάσματα άξια λόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top