Select Menu


Γράφει ο Νικόλαος Καρατσόρης

Από το 2008 και μετά οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες (FED, ECB, Bank of Japan, Bank of England) επεκτείνουν σταθερά τους ισολογισμούς τους ως % του ΑΕΠ.

Καμίας όμως Κεντρικής Τράπεζας ο ισολογισμός δεν εμφανίζει την ίδια εικόνα όπως της Τράπεζας της Ελλάδος ως προς το ΑΕΠ. Μόνο ο ισολογισμός της Bank of Japan έχει αγγίξει το 50% του ΑΕΠ της Ιαπωνίας ενώ όλων των άλλων κινούνται πέριξ του 20%-30%. Είδατε σε αυτές τις χώρες εκτόξευση της ανεργίας; Είδατε δραστική συρρίκνωση του ΑΕΠ; Είδατε μήπως πληθωριστική έκρηξη; Είδατε μήπως σταθερά αρνητικούς πληθωρισμούς;

Στην Ελλάδα από το 2007 εώς και το 4ο τρίμηνο του 2013 ο ισολογισμός της ΤτΕ επεκτάθηκε από το 16,5% του ονομαστικού ΑΕΠ στο 60% του ΑΕΠ. Τον Φεβρουάριο του 2012, και εν μέσω PSI, βρέθηκε στο 98% του ΑΕΠ!!!!!! [ισολογισμός Τράπεζας Ελλάδος Φεβ 13 198 δις ευρώ με ονομαστικό ΑΕΠ Μαρ 2013 201 δις ευρώ]


Ενώ ο ισολογισμός της ΤτΕ από το 2007 έως και το 2013 αυξήθηκε κατά 73 δις ευρώ το ονομαστικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 38 δις ευρώ, η ανεργία εκτοξεύτηκε και συν τοις άλλοις έχουμε και αποπληθωρισμό!!!

Έχετε δει πουθενά αλλού τόσο μεγάλη παρέμβαση που να την συνόδευσε τέτοια καταστροφή όπως στην Ελλάδα; Γιατί; Τί πετύχαμε; Σώσαμε την χώρα; Από τί; Από την χρεοκοπία;

Προσέξτε γιατί αυτοί που κυβερνούν είναι ψεκασμένοι και έχουν έναν στρατό από ψεκασμένους για να σας πείσουν ότι η Ελλάδα τα κατάφερε.

"Ο συμβιβασμός με την ηλιθιότητα αποδείχνεται σε κάθε περίπτωση μοιραίο λάθος."

(Από άρθρο του Χρήστου Γιανναρά. http://tinyurl.com/owoxexu)

Πηγή: Το γράφημα των ισολογισμών των Κεντρικών Τραπεζών

Το γράφημα του ισολογισμού της ΤτΕ ως προς το ονομαστικό ΑΕΠ της Ελλάδας είναι από στοιχεία που συγκέντρωσα από τους μηνιαίους ισολογισμούς της ΤτΕ και από την ΕΛΣΤΑΤ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top