Select Menu


Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.

Αποτυπώνουν την μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου που έχει την ονομασία Salar de Uyuni (salar είναι η επιφάνεια με αλάτι – αλυκή στα Ισπανικά), η οποία έχει και έχει έκταση 10.582 τ/χλμ.



Στην πραγματικότητα, πριν από περίπου 30.000-42.000 χρόνια, η περιοχή ήταν μέρος μιας γιγάντιας προϊστορικής λίμνης, της λίμνης Minchin. Όταν η λίμνη αποξηράνθηκε, άφησε πίσω της δύο νέες λίμνες και δύο τεράστιες περιοχές με ερήμους από αλάτι, την Salar de Coipasa και την μεγαλύτερη εκ των δύο Salar de Uyuni.


Η περιοχή που αφήνει τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό, βρίσκεται στην νοτιοδυτική Βολιβία, κοντά στην κορυφή των Άνδεων, και καλύπτεται από μια κρούστα αλατιού λίγων μέτρων, η οποία είναι εξαιρετικά επίπεδη.

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, αυτή η γιγάντια περιοχή γίνεται αντικείμενο για τη βαθμονόμηση των υψομετρητών των δορυφόρων παρατήρησης της Γης.


Όταν καλύπτεται από νερό, αυτό το μοναδικό μέρος γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης...


newsbomb

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top