Select Menu

Πρόταση να...μοιραστούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έκανε ο διευθυντής της National Gallery του Λονδίνου,Νίκολας Πένι, και δεν αποτελεί αστείο!



Ο κύριος Πένι είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο έχει αναγνωρίσει τη σημασία που έχουν τα μάρμαρα για την Ελλάδα και θα μπορούσε να τα δανείσει για ένα χρονικό διάστημα, αρκεί να "μην αμφισβητηθεί σε ποιον ανήκουν"!

Με βρετανική κυνικότητα τόνισε ακόμη: "Ακόμη κι αν βρίσκονταν εκεί, το μνημείο είναι ερείπιο και αυτά είναι πολύ κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα δει κάποιος όπως ήταν στην αρχική τους θέση. Αυτός είναι ένας συναισθηματικός μύθος, η ιδέα ότι μπορεί κάποιος να γυρίσει το ρολόι προς τα πίσω».

Προφανώς, δεν του έχει πει κάποιος ότι δεν θέλουμε να αναβιώσουμε την αρχαία Αθήνα, αλλά να επιστραφούν τα Μάρμαρα στον τόπο που πραγματικά ανήκουν. Και ας μην ανησυχεί, θα τα τιμήσουμε όπως τους αξίζει...

http://www.egnomi.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top