Select Menu


Τίτλους τέλους για την ΕΡΤ, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη, η οποία έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμό της και των θυγατρικών εταιρειών της.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με οριακή πλειοψηφία, απέρριψε την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη που ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η απόφαση με την οποία την 12η Ιουνίου 2013 «κόπηκε» η εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ. Βέβαια, υπάρχουν και πολλές μειοψηφίες, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο σκεπτικό της απόφασης με τη δημοσίευσή της. Σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης), το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μικρής διάρκειας, αφού σε μικρό σχετικά διάστημα λειτούργησε νέος κρατικός τηλεοπτικός φορέας και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα νομιμότητας.

Το τελειωτικό “χτύπημα” είναι ότι η Ολομέλεια αποφάνθηκε για το άρθρο 15 του Συντάγματος, στο οποίο αναφέρεται η λειτουργία της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης. Εκεί δεν επιβάλλεται υποχρέωση στην πολιτεία να δημιουργήσει κρατική τηλεόραση...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top