Select Menu


Σκάνδαλο με απρόβλεπτες παρανέργειες ξέσπασε στη Γερμανία μετά την υποβολή αίτησης πτώχευσης από την εταιρεία αιολικών Prokon Regenerative Energien GmbH , η οποία λειτουργεί 50 αιολικά πάρκα σε Γερμανία και Πολωνία και απασχολεί περίπου 1.300 εργαζόμενους.

Η εταιρία με ψεύτικα στοιχεία πέτυχε να πουλήσει σε 75.000 μικροεπενδυτές «πιστοποιητικά συμμετοχής κερδών» υποσχόμενη αποδόσεις της τάξεως του 8% και ουσιαστικά χρησιμοποίησε τη μέθοδο της πυραμίδας παρ ότι η ίδια το αρνείται.

Από τα πιστοποιητικά αυτά αποκόμισε το ιλιγγιώδες ποσό των 1,4 δις Ευρώ καθώς τα διαφήμιζε και μέσω της τηλεόρασης . Η κατάρρευση της εταιρίας ήλθε όταν μεγάλος αριθμός επενδυτών ζήτησε να αποσύρει τα χρήματά του τα οποία φυσικά δεν υπήρχαν. Η κίνηση αυτή των επενδυτών ήλθε μετά από δημοσιεύματα των Γερμανικών ΜΜΕ που αμφισβητούσαν την ύπαρξη κερδοφορίας στην Prokon.

Τώρα η prokon ισχυρίζεται ότι θα πουλήσει αιολικά πάρκα για να αποδείξει ότι η αξία των πάρκων ήταν μεγαλύτερη από τα χρήματα που είχε δανειστεί από τους μικροεπενδυτές. 

Ωστόσο σήμερα αποκαλύφθηκε και νέο σκάνδαλο με την εξαγορά δάσους στη Ρουμανία από το οποίο αναμένεται να χαθούν από 80 εκ Ευρώ τα οποία είναι χρήματα μικροεπενδυτών. 

Ουσιαστικά φαίνεται ότι η εταιρία πλήρωσε με χρήματα επενδυτών την εξαγορά δάσους χωρίς αυτή να πραγματοποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα χρησιμοποιώντας μια ρουμανική εταιρία συμφερόντων του ιδρυτή της Prokon γεγονός που εγείρει αμφιβολίες αν και κατά πόσο τα χρήματα δεν τα ιδιοποιήθηκε ο ιδρυτής της Γερμανικής εταιρίας που υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top