Select Menu


Eκατόμβη στη Ρωσία από τα δυο διαδοχικά τρομοκρατικά χτυπήματα στην πόλη Βόλγκοκραντ της Ρωσίας, καθώς ο νέος, συνολικός, απολογισμός των νεκρών φτάνει τους 32 νεκρούς και τους 105 τραυματίες όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας στην επίθεση στο τρόλεϊ τη Δευτέρα φέρεται να είναι ο Πάβελ Πετσένκιν ο οποίος είναι ρωσικής καταγωγής, εξισλαμίστηκε και στρατολογήθηκε από τους ισλαμιστές.

Στη Ρωσία επικρατεί πανικός, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες για νέες εκρήξεις σε ρωσικά ΜΜΜ.

Η σημερινή έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας από "μαύρη χήρα" στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, και 40 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το σιδηροδρομικό σταθμό.
Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.

Σημειώνεται ότι Τσετσένοι αυτονομιστές είχαν διακηρύξει ότι θα κάνουν τα πάντα για να σαμποτάρουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν σε σύγκρουση των Ρώσικων δυνάμεων ασφαλείας με ομάδα τρομοκρατών στην περιοχή Khasavyurt του Dagestan,σκοτώθηκε ο 23χρονος Islam Atiev που θεωρείται ώς αρχηγός της συμμορίας του Umarov, χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε αν έχει άμεση σχέση με τα χτυπήματα.

Και ενώ όλοι έχουν θεωρούν ότι τα χτυπήματα έχουν ως σκοπό να πλήξουν την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ας έχουμε το νου μας και στην ενέργεια. Μην λησμονούμε ότι το αμερικανικό think tank Stratfor στις πέντε παγκόσμιες γεωπολιτικές τάσεις που θα διαμορφώσουν το διεθνές σκηνικό παραθέτει και το “παζάρι” μεταξύ Γερμανίας και Ρωσία για την κεντρική Ευρώπη και τα ενεργειακά.

Και όλα αυτά τη στιγμή που στη Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση. Και αν φαντάζουν με συνωμοσιολογικό παιχνίδι, ίσως και να μην είναι....

Επιμέλεια: Γιώτα Χουλιάρα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top