Select Menu


Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την παραδοχή της διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη ότι το 2011 ο δήμος Θεσσαλονίκης δαπάνησε 1,7 εκατ. ευρώ για... δημόσιες σχέσεις.

Το μείζον θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της έγκρισης του ισολογισμού του 2011.

Στον ισολογισμό αναφέρεται ότι τα έξοδα λειτουργίας δημοσίων σχέσεων ανήλθαν σε 1.733.821,07 ευρώ. Όμως ο δήμος έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Πρόκειται για ποσό που καλύπτει έξοδα αθλητικών δραστηριοτήτων και οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων, δαπάνες λειτουργίας των συσσιτίων, έξοδα αδελφοποιήσεων, δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δαπάνες για συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και διαλέξεις στο εσωτερικό κλπ.».

Ακόμη και με αυτά όμως θεωρείται υπερβολικό να χρειάζονται 1,7 εκατ. ετησίως για δημόσιες σχέσεις.

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι το 1,7 εκατ. ευρώ είναι λίγα, ζουν σε άλλη εποχή και άλλη πόλη» σχολίασε, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης.

Ακόμη πιο καυστικός ήταν ο οικονομολόγος και πολιτευτής της ΝΔ, Δημήτρης Πανοζάχος: «Μπορεί κανείς να δηλώνει ευτυχής στο δήμο Θεσσαλονίκης όταν ξοδεύει περίπου 5 χιλιάδες ευρώ ημερησίως για δημόσιες σχέσεις; Όταν το ημερήσιο κόστος προβολής του δήμου ανέρχεται κοντά στο ετήσιο καθαρό εισόδημα ενός νεοπροσλαμβανόμενου νέου; Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των 55 υπαλλήλων που κατά δήλωση του δημάρχου απασχολεί στις δημόσιες σχέσεις, ούτε βέβαια το κόστος λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ που δραστηριοποιείται στον χώρο της "επικοινωνίας"».

Πρώτο Θέμα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top