Select Menu


«Η Ευρώπη δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τα χρέη της» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στη Welt του Βερολίνου.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα γράφει: «Η οικονομική ανάπτυξη στην ΕΕ επέστρεψε. Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη απέχουν όμως πολύ από την τήρηση των κριτηρίων του Μάαστριχτ. Αντιθέτως: σχεδόν παντού αυξάνεται ο όγκος των χρεών. Αυτό παρουσιάζει έκθεση του 2013 του Ιδρύματος για την Οικονομία της Αγοράς στο Βερολίνο.

Στην έκθεση λαμβάνεται υπόψιν εκτός από το δημόσιο χρέος και το μη εμφανές χρέος στο κοινωνικό σύστημα. Οι αξιώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές αποτελούν για τις μελλοντικές γενιές στις περισσότερες χώρες πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση από ό,τι το επίσημο δημόσιο χρέος».

Και λίγο παρακάτω η Welt σημειώνει: «Κυρίως στην Κύπρο, στη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, ξοδεύει το κράτος περισσότερα από όσα εισπράττει(...). Στην Ελλάδα το μη εμφανές δημόσιο χρέος είναι τρεις φορές περισσότερο από ό,τι επισήμως παρουσιάζεται».

dealnews.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top