Select Menu

Η Δύση δεν πρέπει «να κατηγορεί και να καταδικάζει» τη Συρία χωρίς αποδείξεις όσον αφορά το θέμα του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε να είναι «αμερόληπτες» οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη για τα χημικά όπλα της Συρίας και τα αποτελέσματά τους να εξεταστούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού «αποκλειστικά με βάση τα γεγονότα».

«Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία είναι απαράδεκτη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αποκτά κανείς το δικαίωμα να κατηγορεί και να καταδικάζει» τη Δαμασκό, είπε, αναφερόμενος στις κατηγορίες των δυτικών χωρών για τη σφαγή που διαπράχθηκε στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

Η Μόσχα κατηγορεί τους ισλαμιστές για την επίθεση με χημικά, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «προβοκάτσια» ώστε να μπει στο στόχαστρο ο Σύρος προέδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top