Select Menu

Συνελήφθη, μετά από ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κάντας, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη SIEMENS για τηλεπικοινωνίες του στρατού.

Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 1999, με αντικείμενο την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ΕΡΜΗΣ 2.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ότι ο κ. Κάντας δέχθηκε ποσό 500 χιλιάδων ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαθέτει ο ανακριτής το εν λόγω ποσό φέρεται να εντοπίστηκε ως έμβασμα που «δέχθηκε» λογαριασμός του Α. Κάντα σε ελβετική τράπεζα. Τα χρήματα φαίνεται να φθάνουν στην Ελβετία μέσω της εταιρείας MARTHA HOLDINGS, «εταιρεία-κουμπαράς» που έχει συνδεθεί με κεντρικό πρόσωπο στην κύρια υπόθεση των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» της SIEMENS.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, που άσκησε τα καθήκοντα του με προϊστάμενο του στη Διεύθυνση Εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο, φέρεται να υποστηρίζει ότι τα χρήματα ήταν δικά του και τα είχε σε θυρίδα μέχρι να τα «βγάλει» στο εξωτερικό. Η ανάκριση ωστόσο θεωρεί πως το χρηματικό ποσό για το οποίο καλείται να λογοδοτήσει δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του.

Μετά την εκτέλεση του εντάλματος, ο κ. Κάντας έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.
Το έργο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ΕΡΜΗΣ είχε ανατεθεί με απόφαση του ΚΥΣΕΑ με απευθείας ανάθεση στην ΕΑΒ με υποκατασκευάστρια τη SIEMENS. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η σύμβαση, ύψους 216 εκατομμύρια ευρώ, ήταν υπερκοστολογημένη κατά 25%.

thepressproject με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top