Select Menu

Σε ίδια τροχιά και η γερμανική Die Welt: «ΔΝΤ καλεί Ευρωζώνη να προχωρήσει στη μείωση του ελληνικού χρέους» - Τί σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ για το χρηματοδοτικό κενό το 2014-15

Στην έκκληση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας μας να συναινέσουν σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους εστιάζουν οι Financial Times, στην ανάλυσή τους επί της έκθεσης του ΔΝΤ για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως μεταδίδει ο Πίτερ Σπίγκελ ανταποκριτής της εφημερίδας «Financial Times» στις Βρυξέλλες, «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αποδεχθούν απώλειες στα δάνεια διάσωσης προς την Ελλάδα ώστε να μειωθεί το χρέος της χώρας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα η έκκληση αυτή του ΔΝΤ δεν είναι καινούργια αλλά προσκρούει στις αντιδράσεις του Βερολίνου, καθώς σε περίπου δύο μήνες θα διεξαχθούν οι ομοσπονδιακές εκλογές και τόσο η Καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα κουρέματος του χρέους της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση η μεγαλύτερη μερίδα του ευρωπαϊκού κυρίως Τύπου αναφέρει πως η αξιολόγηση του ΔΝΤ προαναγγείλει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της που θα κληθούν να καλύψουν σχεδόν το ήμισυ του δημοσιονομικού κενού που θα έχει η Ελλάδα και το οποίο θα ανέρχεται στα 4,4 δισεκατομμύρια για τα έτη 2014 και 2015 και στα 6,5 δις. το 2016.

«Το ζήτημα της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για το 2014 είναι ζωτικής σημασίας για το ΔΝΤ το οποίο δεν μπορεί να συμμετέχει σε πρόγραμμα βοήθειας αν δεν έχει εξασφαλισθεί πως η Ελλάδα δεν θα έχει δημοσιονομικό κενό για ολόκληρο το έτος. Από τον Αύγουστο του 2013 η δημοσιονομική προοπτική της Ελλάδας είναι εξασφαλισμένη για 11 μήνες και αυτό το ζήτημα θα εξεταστεί στην επόμενη έκθεση του ΔΝΤ που αναμένεται να δημοσιευθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο» σημειώνουν οι Financial Times.

Aλλά και η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» κινείται σε ανάλογη τροχιά, τονίζοντας πως το ΔΝΤ καλεί την Ευρωζώνη να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα στη μείωση του ελληνικού χρέους ώστε το χρέος της χώρας να καταστεί βιώσιμο.

Πρώτο Θέμα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top